Google are o problemă: cum să se protejeze de rechini

Publicat: Duminică, 17 August 2014 13:29 // Actualizat: Duminică, 17 August 2014 13:29 // Sursa: romaniatv.net

Compania Google a decis să-şi protejeze instalaţiile de atacurile rechinilor şi va folosi pe viitor cabluri submarine speciale care să reziste la atacurile acestor animale, relatează portalul slate.fr, citat de Agerpres.

'Rechinii au vădit o atracţie inexplicabilă pentru noile cabluri cu fibră optică instalate pe fundul oceanului şi care leagă SUA, Europa şi Japonia', scria încă în 1987 ziarul New York Times. De atunci, s-a întâmplat de mai multe ori ca muşcăturile de rechin să deterioreze liniile de transmisiuni subacvatice, perturbând grav traficul pe internet.

În context, compania Google a anunţat recent că va utiliza cabluri învelite în Kevlar, un material extrem de rezistent. Cablurile din noua generaţie, cu care se vor realiza legături pe sub Oceanul Pacific, vor fi acoperie şi cu un cablu de oţel, care va asigura protecţie contra inciziilor, inclusiv a celor de la dinţii de rechin.

Google va construi împreună cu China Mobile şi SingTel un nou sistem de cabluri submarine între SUA şi Japonia, care va asigura transferul de date cu viteze 'de 10 milioane de ori mai mari decât cablurile clasice ale modemurilor', a explicat un reprezentat al companiei Google.

Interesul rechinilor pentru cablurile de internet nu a fost explicat încă. S-a emis ipoteza că animalele percep câmpurile electromagnetice, în timp ce un expert american în comportamentul rechinilor susţine că ar fi vorba doar de curiozitatea acestor vieţuitoare.

4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cablu cablu marin google kevlar rechin
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 aug 20:40
...cabluri submarine speciale care să reziste la atacurile acestor animale, relatează portalul slate.fr, citat de Agerpres. Citește mai departe…

...
17 aug 15:05
...class="item-date">
on August 17, 2014
Compania Google a decis să-şi protejeze instalaţiile de atacurile rechinilor şi va...
17 aug 13:39
...folosi pe viitor cabluri submarine speciale care să reziste la atacurile acestor animale, relatează portalul slate.fr, citat de …read more ...
17 aug 13:39
... Compania Google a decis să-şi protejeze instalaţiile de atacurile rechinilor şi va folosi pe viitor cabluri...
1
EUR
4.7480
RON
20 Feb
noapte 2 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H