Google atacă Amazon cu un serviciu de cumpărături online

Google ar putea introduce un serviciu de cumpărături online care să promoveze livrarea în aceeaşi zi, încercând să atragă vizitatori de la rivali precum Amazon.com, potrivit Wall Street Journal, citat de Mediafax.

RomaniaTV.net
02 dec. 2011, 12:55
Google atacă Amazon cu un serviciu de cumpărături online

Google poartă discuţii cu mai mulţi retaileri şi companii de curierat, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de WSJ.

Reprezentanţii companiei au refuzat să comenteze informaţiile.

Analiştii estimează că Google obţine circa 40% din venituri datorită vânzărilor efectuate de retaileri în urma unor căutări efectuate pe motorul de căutare al companiei.

Astfel, Google s-ar putea simţi ameninţat de serviciul Prime al Amazon.com, care garantează livrare gratuită în maximum două zile în Statele Unite pentru orice produs pentru 79 de dolari pe an.

Tot mai mulţi utilizatori care adoptă Amazon.com Prime renunţă la căutarea produselor pe Google, care devine tot mai des o variantă „de rezervă” pentru consumatorii care nu găsesc ceea ce doresc să cumpere pe Amazon.com, potrivit analiştilor. Google domină încă segmentul căutărilor online din domeniul retail.

Serviciul de retail online al Google nu va vinde produse direct clienţilor, ci îi va direcţiona către cele mai avantajoase oferte sau către soluţia care oferă cea mai rapidă livrare, au afirmat sursele citate.

Compania vrea de asemenea să creeze un serviciu de livrări care să asigure onorarea comenzilor într-una, maximum două zile, contra unui comision, potrivit WSJ.

La crearea noului serviciu ar putea participa şi compania de curierat United Parcel Service (UPS), notează publicaţia americană.