Google implementează un sistem de alertă în cazul atacurilor aeriene din Ucraina. Sistemul este funcţional pe telefoanele cu Android

Cel mai mare motor de căutare pe internet din lume a început implementarea unui sistem de alertă privind atacurile aeriene din Ucraina. Acest sistem le va trimite ucrainenilor care deţin un telefon cu Android o avertizare înainte de producerea unui atac aerian, anunţă compania într-un comunicat, relatează agenţia EFE.

11 mart. 2022, 16:46
Google implementează un sistem de alertă în cazul atacurilor aeriene din Ucraina. Sistemul este funcţional pe telefoanele cu Android

Google implementează un sistem de alertă, valabil în Ucraina, care să-i avertizeze pe cetăţenii aflaţi încă pe teritoriul acestei ţări înainte să aibă loc un atac aerian. Iniţiativa a fost adoptată la solicitarea Guvernului ucrainean şi completează actualele sisteme de alertă de atacuri aeriene care există în ţară.

Mesajul primit de către ucrainenii care au un telefon cu Android este, aproximativ, acesta:  „Guvernul Ucrainei a emis o alertă pentru (o anumită locație și oră). Adăpostiți-vă imediat. Atingeți pentru a schimba setările

Google implementează un sistem de alertă în cazul unui atac aerian în Ucraina

Sistemul de avertizare a început deja să fie implementat, dar va fi pe deplin operaţional „în următoarele zile„, a anunţat vicepreşedintele companiei Android, David Burke.

Această iniţiativă face parte dintr-un pachet de măsuri puse în aplicare de compania Google, care se adaugă celor făcute publice pe 4 martie. Începând de la acea dată, Google le-a permis proprietarilor de hoteluri din ţările vecine Ucrainei să indice în profilul comercial dacă oferă cazare gratuită sau reduceri pentru refugiaţi.

De asemenea, companiile locale vor putea publica pe pagina de profil dacă oferă vreun serviciu refugiaţilor, cu scopul de a ajuta „numărul în creştere de refugiaţi din regiune„, scrie Agerpres.

În Polonia, Google a pus la dispoziţia ONG-urilor care sprijină refugiaţii campusul său din Varşovia.

În Europa, compania a eliminat aplicaţiile media finanţate de Guvernul rus din Google Play, printre acestea numărându-se Russia Today (RT) şi Sputnik, interzise de UE.

Citeste si „Condiții retur benzină sau motorină”, în topul căutărilor pe Google. Românii care au cumpărat carburant în cantități mari încearcă să-și recupereze banii

Google şi-a suspendat majoritatea serviciilor oferite în Rusia

În plus, a încetat activităţile comerciale desfăşurate în Rusia, inclusiv anunţurile pe spaţiul şi reţelele sale la nivel mondial pentru toate companiile cu sediul în această ţară, înregistrările în cloud, plăţile pentru majoritatea serviciilor şi funcţiilor de finanţare pentru clienţii YouTube din zonă.

În momentul de faţă, în Rusia mai sunt funcţionale doar două servicii oferite de Google, Gmail şi YouTube.

Citeste si Google dă o mână de ajutor Ucrainei. Lovitură pentru trupele armatei lui Vladimir Putin

Cel mai probabil, și Apple va introduce un sistem de alertă împotriva atacurilor aeriene, însă, deocamdată, acesta nu este implementat în Ucraina.