Google dă o mână de ajutor Ucrainei. Lovitură pentru trupele armatei lui Vladimir Putin

Google a decis să nu mai furnizeze informaţii în timp real despre traficul de pe străzile din Ucraina, în urma consultărilor cu autorităţile locale.

28 feb. 2022, 09:55
Google dă o mână de ajutor Ucrainei. Lovitură pentru trupele armatei lui Vladimir Putin

După Facebook şi Twitter, şi Google dă o mână de ajutor Ucrainei. Mai exact, Google aduce modificări aplicaţiei Google Maps pentru Ucraina. Google Maps nu va mai afişa informaţiile în timp real despre traficul de pe arterele din Ucraina.

Reprezentanţii Google spun că decizia a fost luată pentru siguranţa ucrainienilor şi ca s-a ajuns la aceasta după discuţii cu reprezentanţii autorităţilor locale.

În acelaşi timp şi din aceleaşi motive, Google Maps nu va mai afişa informaţii despre nivelul de ocupare al magazinelor şi restaurantelor din Ucraina.

Un profesor din California a depistat mişcarea trupelor ruseşti spre spaţiul ucrainean cu mai multe ore înainte de anunţului făcut de Vladimir Putin, folosind Google Maps, unde a urmărit ceea ce serviciul credea că este un obişnuit ambuteiaj, scrie news.ro.

Citeşte şi: Antonov Mriya, cel mai mare avion de transport din lume, fabricat în Ucraina, distrus de tirurile ruseşti GALERIE FOTO

Între timp, ofensiva rusă împotriva Ucrainei continuă şi luni pentru a patra zi consecutiv. Deocamdată ucrainenii rezistă. Milioane de cetăţeni ucraineni fug din calea războiului. Foarte mulţi refugiaţi au ajuns şi în România.

Conflictul din Ucraina face victime multiple prinde militari, dar, din păcate, şi mulţi civili mor nevinovaţi. Situaţia s-ar putea complica şi mai mult după ce Vladimir Putin a ameninţat cu război nuclear.

Un număr de 352 de civili au fost ucişi în Ucraina în urma invaziei ruse începută joi, a anunţat, duminică, Ministerul de Interne al Ucrainei, citat de CNN.

Cel puţin 14 dintre cei ucişi sunt copii, potrivit ministerului. Alte 1.684 de persoane, inclusiv 116 copii, au fost rănite.

UE a avertizat că Europa se confruntă cu o criză umanitară majoră, iar numărul persoanelor strămutate din cauza invaziei Rusiei ar putea fi mai mare de şapte milioane, informează BBC.

„Asistăm la ceea ce ar putea deveni cea mai mare criză umanitară de pe continentul nostru european în mulţi, mulţi ani”, a declarat Janez Lenarcic, comisarul european pentru ajutor umanitar şi management al crizelor, într-o conferinţă de presă.