Google o sărbătoreşte pe Julia Child, bucătăreasa care a revoluţionat modul de a găti VIDEO

Julia Child este sărbatorită de Google la împlinirea a 100 de ani de la naştere. Google, şi-a schimbat, miercuri, 15 august 2012, desenul de start pentru Julia Child, aceasta fiind persoana care a revoluţionat felul în care gătim acasă. În logo-ul interactiv pregătit pentru Julia Child, literele care formează cuvântul Google sunt prezentate sub forma unor vase din bucătărie sau a unor feluri apetisante de mâncare.

RomaniaTV.net
15 aug. 2012, 05:44
Google o sărbătoreşte pe Julia Child, bucătăreasa care a revoluţionat modul de a găti VIDEO

Julia Child , născută Julia Carolyn McWilliams, pe 15 august 1912 a fost un bucătar american, autor, şi personalitate de televiziune. Ea este recunoscută pentru introducerea bucătăriei franceze publicului american, prin prezentarea cărţii ei de bucate, stăpânirea artei de gătit franceze şi realizarea ulterioară a propriei emisiuni de televiziune. Julia Child a murit in Montecito, California, pe 13 august 2004.

Pentru Julia Child, cariera TV a început dintr-o întâmplare. Invitată la postul public de televiziune din Boston pentru a promova cartea, Julia a gătit o omletă. Telespectatorii au fost atât de încântaţi de felul ei de a fi, încat au trimis scrisori de felicitare către producătorii emisiunii. Cele 27 de scrisori primite pot părea puţine pentru noi, dar nu şi pentru angajaţii postului de televiziune. Acestora le-a venit destul de greu să creadă că au atâţia oameni în faţa televizorului.

Aşa s-a născut prima ei emisiune de televiziune, The French Chef, pentru care Julia era remunerată cu 50 de dolari pe ediţie. După ceva timp, atunci când emisiunea a ajuns să fie difuzată de 96 de staţii locale şi a câştigat cele mai importante premii din domeniu (Peabody – 1964, Emmy – 1966), salariul realizatoarei a crescut la 200 de dolari pe ediţie.

A fost astfel, prima femeie văzută în postura de bucătar profesionist. A arătat tuturor că gătitul este mult mai mult decât un job sau o obligaţie. Gătitul este aducător de bucurie atât bucătarului, cât şi celor care vor gusta din preparatele sale.

În 1993, a devenit prima femeie inclusă de către Institutul Culinar în Hall of Fame, iar în noiembrie 2000 a primit cea mai mare distincţie posibilă în Franţa, Legiunea de Onoare.

Succesul de care s-a bucurat a fost atât de mare, încât a adus premii şi recunoaştere chiar şi proiectelor realizate după moartea sa (13 august 2004). Meryl Streep a fost răsplatită cu un Glob de Aur şi o nominalizare la Oscar pentru interpretarea Juliei Child în filmul Julie&Julia.