Google oferă 200 de mii de dolari hackerului care va reuşi să găsească hibe sistemului mobil de operare Android

Publicat: Joi, 15 Septembrie 2016 19:12 // Actualizat: Joi, 15 Septembrie 2016 19:12 // Sursa: romaniatv.net

Compania Google a lansat miercuri Project Zero, un concurs prin care invită hackeri sau companii din domeniul securității cibernetice să găsească hibe în sistemul mobil de operare Android, câștigătorii urmând să fie recompensați cu sume consistente, scrie digitatrends.com.

''Chiar dacă există programe de recompensare a vulnerabilităților la Google sau la alte companii, multe dintre acestea unice, bug-uri de securitate importante au fost dezvăluite ca rezultat a unor concursuri de hacking'', a indicat Natalie Silvanovich din cadrul Google într-un mesaj postat pe blogul oficial al companiei, potrivit Agerpres.

''Obiectivul acestui concurs este de a găsi o vulnerabilitate sau o serie de bug-uri care permit executarea de la distanță a codului de pe multiple dispozitive Android, cunoscând doar numărul de telefon și adresa de e-mail'', potrivit lui Natalie Silvanovich.

Hackerii care reușesc să găsească hibele celei mai noi versiuni a sistemului mobil Android 7.0 Nougat vor trebui apoi să posteze detaliat procedura pe un forum specializat, care documentează chestiuni legate de sistemele Android, iar ulterior descrierea completă va fi postată pe blogul oficial al companiei Google.

Hackerii vor trebui să folosească doar acele smartphone-uri care folosesc versiunea recentă Nougat a sistemului de operare Android.

Câștigătorul concursului primește de la Google 200.000 de dolari, cel plasat pe locul doi 100.000 de dolari, iar un număr încă nedivulgat de alți participanți, care reușesc să găsească anumite hibe, vor primi premiu de consolare de 50.000 de dolari.

Potrivit McAfee Center for Strategic and International Studies, criminalitatea cibernetică este estimată anual la 160 de miliarde de dolari.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
android google hacker hibe recompensă sistem android sistem de operare
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8351
RON
03 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H