GOOGLE pregăteşte o nouă platformă de ştiri, Google News Showcase, cu buget de 1 miliard dolari

Google anunță dezvoltarea unei noi platforme de conținut numită Google News Showcase, la care vor contribui autori și publicații independente, remunerate în mod direct de compania americană în baza unui buget de 1 miliard de dolari, alocat pentru următorii trei ani.

RomaniaTV.net
12 oct. 2020, 12:01
GOOGLE pregăteşte o nouă platformă de ştiri, Google News Showcase, cu buget de 1 miliard dolari

Noul produs Google va oferi partenerilor libertate deplină în privința alegerilor editoriale, selectarea conținutului și modul de prezentare.

Gigantul american vizează cu această inițiativă tocmai țările unde campaniile împotriva modelului său de business au fost cele mai energice. Pregătită ca o platformă de conținut premium, dar oferit în mod gratuit, proiectul Google News Showcase va demara pentru început în Germania, unde Google a semnat deja cu publicații de primă mână, precum Der Spiegel, Stern și Die Zeit. 

Programul va fi lansat și în Belgia, Olanda, India, urmând ca și mai multe țări să incluse în viitorul apropiat. Aproximativ 200 de publicații din Argentina, Australia, Marea Britanie, Brazilia, Canada și Germania au semnat deja pentru a deveni contribuitori pe platforma News Showcase.

Potrivit CEO-ului Sundar Pichai, angajamentul Google este să recompenseze publicațiile pentru furnizarea unui conținut de înaltă calitate, pentru „o altfel de experiență cu știri online”.