Google sărbătoreşte Anul Nou cu un logo special şi un clip cu momentele cheie din 2011 VIDEO

Motorul de căutare Google şi-a modificat, sâmbătă, logoul de pe pagina sa principală, pentru a marca Anul Nou, postând totodată un videoclip ce include evenimentele care au marcat anul 2011 în lume, infomează Mediafax.

RomaniaTV.net
31 dec. 2011, 18:44
Google sărbătoreşte Anul Nou cu un logo special şi un clip cu momentele cheie din 2011  VIDEO

Astfel, literele care formează cuvântul „Google” sunt împodobite cu elemente festive – baloane, coifuri colorate, artificii, joben, pene şi chiar nişte ochelari în forma cifrei 2012, an care va începe doar în câteva ore.

Totodată, pe pagina principală a motorului de căutare se află un link ce face trimitere la un videoclip postat pe site-ul Youtube şi care prezintă o retrospectivă a evenimentelor marcante ale anului 2011: calamităţi naturale, cifra la care a ajuns populaţia lumii – 7 miliarde de oameni -, revoluţii, personalităţi care au dispărut (Amy Winehouse), oameni care au inspirat lumea.

Se face apoi trimitere concretă la unele din aceste evenimente: cutremurul şi tsunami-ul din Japonia, inundaţiile din Brazilia, moartea lui Osama bin Laden, împlinirea a zece ani de la atacurile teroriste din SUA, încheierea programului navetelor spaţiale americane, primăvara arabă, protestele din Grecia, decesul unor personalităţi mondiale – Liz Taylor, Betty Ford, Ryan Dunn, Joe Frazier, Steve Jobs -, nunta prinţului William al Marii Britanii etc. Clipul se încheie cu cuvintele „We made it” (Noi am făcut aceste lucruri).

Google îşi modifică frecvent logoul pentru a omagia personalităţi ale culturii universale sau pentru a marca momente speciale din istoria lumii.