Blaga: Declaraţia lui Ponta referitoare la Iohannis, OBRAZNICĂ

Copreședinții PNL Vasile Blaga și Alina Gorghiu consideră declarația premierului Victor Ponta referitoare la președintele Klaus Iohannis ''obraznică'', afirmând că prin aceasta prim-ministrul încearcă să distragă atenția de la cazul polițistului care a murit, în timp ce se afla în misiune.

26 oct. 2015, 12:21
Blaga: Declaraţia lui Ponta referitoare la Iohannis, OBRAZNICĂ

Întrebaţi ce părere au despre acuzaţiile premierului Ponta la adresa preşedintelui Iohannis potrivit cărora acesta merge la Bruxelles precum „surda la horă”, Vasile Blaga a comentat:

„Este, ca de obicei, o declaraţie obraznică a lui Ponta care, în situaţia în care se află, se face că nu îşi înţelege rostul în stat. Principalul responsabil de politică externă e preşedintele României, acest lucru este prevăzut în Constituţie. Premierul când poartă astfel de discuţii, el le poate purta doar cu mandat de preşedinte. Şeful statului a fost destul de clar luni că nu i-a dat un astfel de mandat premierului”, a precizat Vasile Blaga.

Citeşte şi: PNL, moţiune simplă împotriva lui Oprea la Senat. Gorghiu: Vedeţi un BINOM extrem de PUTUROS

„Nu cred că miră pe nimeni limbajul premierului pe nimeni. Singurul lucru care i-a rămas este exprimarea colorată ca să facă ştiri că în rest nu mai face niciun fel de ştire pentru că nu mai are niciun fel de credibilitate„, a adăugat Alina Gorghiu.

Premierul Victor Ponta a declarat luni că nu avea nevoie de mandat de la președintele Klaus Iohannis pentru a se întâlni cu omologii săi din Bulgaria și Serbia și a subliniat că obligația sa este de a avea grijă ca politicile comune ale României, Serbiei și Bulgariei privind refugiații să fie eficiente și cunoscute pe plan european.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a mai afirmat că a fost împreună cu Vasile Blaga la Ministerul de Interne, unde s-au întâlnit cu Gabriel Oprea, dar că discuțiile au vizat susținerea moțiunii de cenzură pe care liberalii au depus-o în Parlament, și nu cazul polițistului Bogdan Gigină.

„Am fost (la Ministerul de Interne — n.r.) împreună cu domnul Blaga, v-am și comunicat discuția atunci, nu cred că este o surpriză pentru nimeni. Cred că singura surpriză este pentru domnul Ponta care nu mai înțelege în ce realitate trăiește. Evident că nu are niciun fel de legătură discuția noastră cu domnul Oprea pe moțiune cu faptul că dorim în mod clar care este adevărul. Din păcate domnul Ponta ține morțiș să se situeze de partea ocultă a baricadei”, a spus Gorghiu, la Parlament.

De asemenea, copreședintele liberal Vasile Blaga a spus, întrebat dacă pe viitor PNL va mai negocia cu UNPR pentru susținerea unei moțiuni de cenzură, că relația cu progresiștii va fi discutată în ședința BPN, scrie Agerpres.

„În situația asta nu cred că mai avem ce negocia. (…) Noi am spus că vom avea o ședință de Birou Politic Național în care vom discuta în ansamblu relația noastră cu UNPR și cu ALDE, și atunci o să răspundem care sunt pozițiile”, a arătat Blaga.

Premierul Victor Ponta a declarat luni că, strict politic, ceea ce se întâmplă în cazul vicepremierului Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, reprezintă o lecție pentru toți.

Întrebat dacă Alina Gorghiu, copreședintele PNL, a fost la MAI, Ponta a spus: „Bineînțeles, înainte de moțiunea de cenzură”.