PNL, moţiune simplă împotriva lui Oprea la Senat. Gorghiu: Vedeţi un BINOM extrem de PUTUROS

PNL va depune o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Gabriel Oprea, la Senat și va propune o comisie de anchetă în acest caz la Camera Deputaților, au anunțat luni cei doi copreședinți ai liberalilor, Vasile Blaga și Alina Gorghiu.

26 oct. 2015, 10:00
PNL, moţiune simplă împotriva lui Oprea la Senat. Gorghiu: Vedeţi un BINOM extrem de PUTUROS

„Am asistat cu revoltă la declarațiile vicepremierului Oprea. În opinia PNL, singura declaraţie acceptabilă pe care acest om putea să o facă, era legată de demisia sa din funcţia de ministru de Interne şi de vicepremier. Din păcate, vedeți un binom extrem de puturos, un Ponta-Oprea care nu fac decât să arunce acuze la adresa PNL în  loc să aducă lămuriri și să pună adevărul pe tapet”, a afirmat Gorghiu.

„La Senat am decis să propunem grupurilor parlamentare să depunem marţi o moţiune simplă pe această temă şi, de asemenea, comisia de Apărare să ceară audieri în acest caz”, a spus Blaga.

Vasile Blaga a mai precizat că va propune grupului senatorial PNL să depună marți o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Gabriel Oprea, și să ceară audierea acestuia la Comisia de apărare a acestui for.

Citeşte şi: Oprea: Speculaţiile că aş fi folosit COLOANA OFICIALĂ nelegal, sunt NEFONDATE. Deplasarea, în scop profesional

La rândul său, Alina Gorghiu a susținut că grupul PNL din Camera Deputaților va lua în discuție propunerea privind înființarea unei comisii de anchetă în cazul ministrului de Interne, audierea acestuia în Comisia de abuzuri și lămurirea situației săptămâna viitoare, în plenul Camerei, la ‘Ora Guvernului’.

„La Cameră sunt trei propuneri pe care grupul parlamentar le va lua în discuție astăzi: mult discutata și propusa de altfel de societatea civilă comisie de anchetă. (…) În acest moment știm că nu există urmărire penală împotriva dl Oprea, motiv pentru care urmărirea fiind in rem nu văd de ce nu se poate propune o comisie de anchetă pentru a putea analiza toate aspectele care țin de abuzul în funcție, abuzul în putere referitoare la acest accident asupra căruia nu vrea nimeni să dea din partea Guvernului lămuriri. Va fi de asemenea o propunere de audiere a acestui ministru în fața comisiei care cercetează abuzurile. (…) O să propunem și la Cameră și la Senat același lucru. Mai avem o propunere pentru săptămâna viitoare, pentru luni, la ora primului ministru în Parlament cu tema lămuririi de către Ponta care nu face decât să atace în loc să lămurească această speță”, a declarat Gorghiu.

Întrebată dacă PNL are majoritatea pentru o comisie de anchetă, ea a arătat că orice solicitare poate fi făcută.

Eu cred că interesul tuturor parlamentarilor este să afle adevărul pentru că parteneriatul pe care trebuie să-l facem noi ca parlamentari nu este cu un ministru de Interne sau cu camarila domniei sale, ci parteneriatul trebuie să fie făcut cu opinia publică. Avem obligația să facem exerciții de transparență în Parlament”, a spus Gorghiu.

Liderul PNL a mai spus că așteaptă o reacție și din partea președintelui PSD, Liviu Dragnea, în cazul lui Oprea. Grupurile parlamentare ale PNL vor lua luni în discuție propunerile conducerii liberalilor.