PNL, moţiune simplă împotriva lui Oprea la Senat. Gorghiu: Vedeţi un BINOM extrem de PUTUROS

PNL va depune o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Gabriel Oprea, la Senat și va propune o comisie de anchetă în acest caz la Camera Deputaților, au anunțat luni cei doi copreședinți ai liberalilor, Vasile Blaga și Alina Gorghiu.
Iulian Tudor
26 oct. 2015, 10:00
PNL, moţiune simplă împotriva lui Oprea la Senat. Gorghiu: Vedeţi un BINOM extrem de PUTUROS

„Am asistat cu revoltă la declarațiile vicepremierului Oprea. În opinia PNL, singura declaraţie acceptabilă pe care acest om putea să o facă, era legată de demisia sa din funcţia de ministru de Interne şi de vicepremier. Din păcate, vedeți un binom extrem de puturos, un Ponta-Oprea care nu fac decât să arunce acuze la adresa PNL în  loc să aducă lămuriri și să pună adevărul pe tapet”, a afirmat Gorghiu.

„La Senat am decis să propunem grupurilor parlamentare să depunem marţi o moţiune simplă pe această temă şi, de asemenea, comisia de Apărare să ceară audieri în acest caz”, a spus Blaga.

Vasile Blaga a mai precizat că va propune grupului senatorial PNL să depună marți o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Gabriel Oprea, și să ceară audierea acestuia la Comisia de apărare a acestui for.

Citeşte şi: Oprea: Speculaţiile că aş fi folosit COLOANA OFICIALĂ nelegal, sunt NEFONDATE. Deplasarea, în scop profesional

La rândul său, Alina Gorghiu a susținut că grupul PNL din Camera Deputaților va lua în discuție propunerea privind înființarea unei comisii de anchetă în cazul ministrului de Interne, audierea acestuia în Comisia de abuzuri și lămurirea situației săptămâna viitoare, în plenul Camerei, la ‘Ora Guvernului’.

„La Cameră sunt trei propuneri pe care grupul parlamentar le va lua în discuție astăzi: mult discutata și propusa de altfel de societatea civilă comisie de anchetă. (…) În acest moment știm că nu există urmărire penală împotriva dl Oprea, motiv pentru care urmărirea fiind in rem nu văd de ce nu se poate propune o comisie de anchetă pentru a putea analiza toate aspectele care țin de abuzul în funcție, abuzul în putere referitoare la acest accident asupra căruia nu vrea nimeni să dea din partea Guvernului lămuriri. Va fi de asemenea o propunere de audiere a acestui ministru în fața comisiei care cercetează abuzurile. (…) O să propunem și la Cameră și la Senat același lucru. Mai avem o propunere pentru săptămâna viitoare, pentru luni, la ora primului ministru în Parlament cu tema lămuririi de către Ponta care nu face decât să atace în loc să lămurească această speță”, a declarat Gorghiu.

Întrebată dacă PNL are majoritatea pentru o comisie de anchetă, ea a arătat că orice solicitare poate fi făcută.

Eu cred că interesul tuturor parlamentarilor este să afle adevărul pentru că parteneriatul pe care trebuie să-l facem noi ca parlamentari nu este cu un ministru de Interne sau cu camarila domniei sale, ci parteneriatul trebuie să fie făcut cu opinia publică. Avem obligația să facem exerciții de transparență în Parlament”, a spus Gorghiu.

Liderul PNL a mai spus că așteaptă o reacție și din partea președintelui PSD, Liviu Dragnea, în cazul lui Oprea. Grupurile parlamentare ale PNL vor lua luni în discuție propunerile conducerii liberalilor.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!