Gorghiu, atac la Ponta: Şi-a construit cariera politică pe spinarea şi trădarea celor care i-au fost alături

Copreședintele PNL Alina Gorghiu susține, într-o postare pe Facebook, că președintele PSD, premierul Victor Ponta, și-a construit întreaga carieră politică "pe spinarea și pe trădarea" celor care au fost alături de el. Liderul PNL îl numeşte "obosit" și "agresiv" și îl sfătuieşte să plece din funcție, în replică la afirmațiile acestuia potrivit cărora la conducerea PNL au rămas "doar lași și impostori".

15 mai 2015, 14:52
Gorghiu, atac la Ponta: Şi-a construit cariera politică pe spinarea şi trădarea celor care i-au fost alături

„Victor Ponta este din ce în ce mai obosit, iar efectele zdrobitoarei înfrângeri din campania prezidențială se decontează, iată, la câteva luni. E agresiv cu toată lumea, cu președintele, cu presa, cu opoziția, cu propriul partid. Îl sfătuiesc să admită că nu mai face față evenimentelor și să plece.

Citeşte şi: Alina Gorghiu, despre stenogramele PNL: Nu voi investiga cine a făcut înregistrarea

Dacă însă insistă să găsească în PNL vinovații pentru tot ceea ce i se întâmplă, mă văd nevoită, chiar dacă nu îmi face nicio plăcere, să îi reamintesc câteva jaloane care i-au marcat cariera politică, în singurul stil pe care poate să îl înțeleagă”, a scris copreședintele PNL pe Facebook.

Alina Gorghiu susține că „Victor Ponta și-a construit întreaga carieră politică pe spinarea și pe trădarea celor care au fost alături de el”.

„Mai întâi a fost cârca lui Adrian Năstase, care l-a numit șef al Corpului de Control și l-a uns, ulterior, și președinte al tinerilor pesediști. Acum, Victor Ponta nu și-l mai aduce aminte pe fostul premier, dar măcar nu se laudă și cu a sa condamnare. Mai apoi, s-a suit în spinarea lui Mircea Geoană, care l-a numit purtător de cuvânt în campania sa prezidențială, iar răsplata lui Victor Ponta a fost că nici măcar nu l-a votat”, scrie Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

Copreședintele PNL adaugă că, „în 2009, Victor Ponta a ajuns ministru datorită prieteniei cu familia Cocoș — Udrea, a cărei arestare și-a trecut-o recent în CV-ul politic”.

Gorghiu își încheie mesajul de pe Facebook cu o întrebare: „În final, domnule Ponta, unde au fost cei 7,4 milioane de români la care faceți referire, atât de des, ca la un tezaur din proprietate personală, atunci când le-ați cerut votul în noiembrie 2014?”

Premierul Victor Ponta a afirmat vineri, după ce liberalii au solicitat demisia din Guvern a lui Liviu Dragnea, că la conducerea PNL au rămas „doar lași și impostori” și a ținut să reamintească faptul că PNL a fost alături de PSD la referendumul din 2012 pentru suspendarea președintelui de la acea vreme Traian Băsescu.

„Acum se confirmă că la conducerea PNL au rămas doar lași și impostori! Nu cumva în 2012 PNL — alături de Dragnea și tot USL — a inițiat, votat și promovat suspendarea lui Băsescu și referendumul pentru demitere? Nu cumva liderii PNL au făcut campanie cot la cot cu noi îndemnând oamenii să vină la vot? Nu cumva ați ajuns toți în Parlament pe spinarea celor 7,4 milioane de români? E clar că nu mai există liberali în conducerea PNL — doar pedeliști vopsiți! Să vă fie rușine”, a scris premierul pe Facebook.

Citeşte şi: Ponta: La conducerea PNL au rămas doar laşi şi impostori