Gorghiu şi Blaga, discuţie INFORMALĂ cu ministrul Finanţelor, Anca Dragu, pe tema bugetului

Surse din PNL au declarat că liderii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au avut o discuţie informală cu ministrul Finanţelor Publice, Anca Dana Dragu, referitoare la proiectul bugetului de stat pe 2016, urmând să mai aibă o încă rundă de discuţii cu ministrul.

02 dec. 2015, 17:36
Gorghiu şi Blaga, discuţie INFORMALĂ cu ministrul Finanţelor, Anca Dragu, pe tema bugetului

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga s-au întâlnit cu ministrul Finanţelor Publice, Anca Dana Dragu, pentru a discuta proiectul bugetulu aferent anului 2016 care ar urma să ajungă în Parlament la începutul lunii decembrie, au declarat pentru Mediafax, surse din rândul liberalilor.

Liderii PNL vor mai avea o întâlnire informală cu ministrul Finanţelor Publice, Anca Dana Dragu, înainte ca bugetul să fie transmis Parlamentului.

Citeşte şi: Gorghiu: E nevoie de accelerarea procesului de fuziune în PNL. Posibil congres după alegerile locale

Deficitul bugetar de 3% trebuie menţinut, astfel încât în 2016 trebuie evitate orice derapaje, a declarat, luni, copreşedintele PNL Alina Gorghiu, adăugând că, în opinia sa, majorarea cu 10% a salariilor pentru bugetari este şi ultima creştere de acest fel, însă PNL nu deţine majoritatea parlamentară.

Gorghiu a mai comentat că orice majorare în plus faţă de cea deja aprobată ar face ca deficitul să depăşească 3% din PIB şi că, odată aplicată decizia de creştere cu 10%, trebuie să se tragă linie.

„Sunt doi actori în 2016, în materie de măriri de salarii. Odată Guvernul poate fi, dar slavă cerului că avem un guvern tehnocrat, ferit de tentaţia de a atrage voturi în campania electorală, şi Parlamentul. În Parlament, majoritatea nu ne aparţine în acest moment, din nefericire. Pentru a păstra deficitul de 3% va trebui să nu facem derapaje. Orice mărire se va aplica anul viitor va face deficitul să sară de cei 3%. Ce a fost făcut până acum, a fost făcut. Ar trebui să tragem linie”, a declarat copreşedintele PNL.

Citeşte şi: DECALOGUL candidaţilor PNL la alegerile din 2016: Să nu fie traseişti, să nu aibă probleme penale