Gorghiu: Cer demisia lui Teodorovici şi restituirea sumelor cheltuite de firme în cazul impozitării bacşişului

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a solicitat, vineri, demisia ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici și restituirea sumelor cheltuite de firme în cazul impozitării bacșișului.
Iulian Tudor
15 mai 2015, 16:11
Gorghiu: Cer demisia lui Teodorovici şi restituirea sumelor cheltuite de firme în cazul impozitării bacşişului

Operațiunea «Bacșișul», pusă în practică de ministrul Finanțelor și comandată de premierul Victor Ponta, este o nouă mostră de incompetență, rea-credință și absurd a acestui Guvern, fără cap și fără busolă.

Nu trebuie să fii laureat al Premiului Nobel în economie pentru a înțelege că impozitarea bacșișului, în forma reglementată de premierul Victor Ponta, nu ar fi adus beneficii semnificative la bugetul de stat. Și celelalte efecte reale ale ordonanței «Bacșișul» erau eminamente negative.

Solicit demisia de urgență ministrului Eugen Teodorovici. S-ar impune, firește, și demisia prim-ministrului, dar, după cum se știe, domnia sa nu este vinovat pentru nimic din ceea ce se întâmplă în partidul său, la grupurile parlamentare ale PSD sau în Guvernul pe care îl conduce”, a declarat Gorghiu, potrivit unui comunicat de presă.

Citeşte şi: Gorghiu, atac la Ponta: Şi-a construit cariera politică pe spinarea şi trădarea celor care i-au fost alături

Ea a adăugat că societățile comerciale ar fi fost supuse unui risc sporit de abuz din partea instituțiilor de control ale statului, iar beneficiarii direcți ai bacșișului se vedeau lipsiți de o parte din veniturile suplimentare pe care le realizau ca urmare a recompensei voluntare din partea consumatorilor, scrie Agerpres.

„Incapacitatea Guvernului de a colecta veniturile din taxe și impozite a fost suplinită de această măsură neaplicabilă. Ideea de a impozita bacșișul este o urmare firească a lipsei de curaj a premierului de a se apropia de marii evazioniști.

Aceasta este filosofia acestui partid și a liderului său: slab cu cei puternici, viteaz cu cei fără apărare. Așa au ajuns, peste noapte, chelnerițele, frizerii, coafezele, băieții de la livrări, taximetriștii și alți angajați în domeniul serviciilor publice dușmanii economiei naționale.

De la început, PNL a atras atenția asupra nevalidității acestei măsuri. Atunci, liderii PSD ne-au acuzat că suntem anarhiști. Se pare că și PSD este un partid anarhist, de vreme ce Guvernul său a decis, în final, să se răzgândească”, se mai arată în comunicat.

Sursa citată mai spune că ordonanța „Bacșișul” a fost o invenție sută la sută românească, fără echivalent în Uniunea Europeană, în fapt, un experiment „stupid”, pe banii și nervii mediului de afaceri și ai consumatorilor.

„Drept consecință, Guvernul trebuie să restituie fondurile alocate de societățile comerciale pentru a se conforma inițiativelor fără sens pe care le-a adoptat”, a susținut Gorghiu.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat, vineri, că autoritățile renunță la impozitarea bacșișului.

„Am avut o discuție cu toți cei care reprezintă piața serviciilor hoteliere, restaurante, companii de taximetrie vizavi de bacșiș. Această idee a plecat de la o solicitare a celor din piață încă din 2012, an de când acest lucru s-a dorit pentru a soluționa acea situație în care controlul venea și identifica în casele de marcat sume suplimentare față de încasările oficiale. Acesta a fost motivul pentru care a fost reglementat bacșișul.

Citeşte şi: Ponta: La conducerea PNL au rămas doar laşi şi impostori

Azi am decis împreună, în urma unei discuții foarte constructive, că acest lucru ar trebui scos din ordonanța care reglementează bacșișul pentru a evita situațiile neplăcute în aplicarea acestuia pentru că nu poți reglementa toate situațiile care se întâlnesc zi cu zi”, a explicat Teodorovici.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!