Alina Gorghiu, despre cazul lui Frunzăverde: Vom discuta azi despre toate situaţiile mai delicate din PNL

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că în ședința conducerii liberale se va discuta și despre "situațiile mai delicate" ale unor colegi cu probleme în justiție.

18 mai 2015, 09:22
Alina Gorghiu, despre cazul lui Frunzăverde: Vom discuta azi despre toate situaţiile mai delicate din PNL

Întrebată dacă în cazul lui Sorin Frunzăverde conducerea va decide sancționarea acestuia, având în vedere că el se află sub control judiciar într-o anchetă a DNA, Gorghiu a precizat că „în absolut orice fel de caz statutul se va aplica”.

Citeşte şi: STENOGRAME. Sorin Frunzăverde, anchetat pentru votul de la prezidenţiale. Cum obţinea voturi pro-Iohannis

„Vom discuta și să știți că în absolut orice fel de caz statutul se va aplica. Și în cazul domniei sale (n.r. Sorin Frunzăverde). Vom face o discuție chiar acum în ședință despre toate situațiile mai delicate pe care PNL le are„, a afirmat Gorghiu, înainte de ședința conducerii liberale.

În același context, întrebată dacă în cazul celor condamnați de o instanță se va aplica măsura suspendării din partid sau aceștia vor rămâne doar cu sancțiunea pierderii funcțiilor, Gorghiu a răspuns: „Va fi o discuție pe care doar CNC-ul o poate purta. Nu este o decizie pe care să o luăm în această ședință de conducere”.

„Vor fi mai multe propuneri. Cu siguranță votul va decide în favoarea fie a retroactivării acestor dispoziții, fie a unor norme tranzitorii. Nu aș putea să vă spun acum care va fi hotărârea Consiliului Național de Coordonare”, a mai spus copreședintele PNL.

Citeşte şi: Sorin Frunzăverde, audiat la DNA în dosarul de corupţie

Sorin Frunzăverde este cercetat de DNA pentru infracţiuni de folosire a influenţei în vederea obţinerii unui folos necuvenit, prin faptul că, între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale şi-a folosit calitatea de preşedinte al CJ Caraş Severin şi pe cea de vicepreşedinte al PNL asupra lui Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedintele CJ în scopul obţinerii unui număr mai mare de voturi pentru candidatul Klaus Iohannis şi al consolidării poziţiei proprii în cadrul formaţiunii politice, prin condiţionarea repartizărilor bugetare de rezultatul votului.

 

loading...