Gospodării INUNDATE în Miercurea Ciuc, în urma unei PLOI TORENŢIALE

Mai multe subsoluri de blocuri şi case au fost inundate la Miercurea Ciuc, apa intrând, de asemenea, în mai multe gospodării din localitatea Voşlăbeni, în urma unei ploi torenţiale însoţite de descărcări electrice şi vânt puternic.

22 iul. 2014, 16:48
Gospodării INUNDATE în Miercurea Ciuc, în urma unei PLOI TORENŢIALE

Au fost inundate subsoluri de blocuri şi de case de pe străzile Braşovului, Tudor Vladimirescu, Szek, Liviu Rebreanu, Leliceni şi Topliţa, la faţa locului intervenind mai multe echipaje de pompieri cu motopompe. De asemenea, mai multe străzi din Miercurea Ciuc au fost inundate, după ce canalizarea nu a mai putut face faţă volumului mare de apă, potrivit şefului Centrului Operaţional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Ovidiu Dudu.

De asemenea, au fost semnalate patru incendii la grajduri, în localităţile Delniţa, Siculeni, Mihăileni şi Remetea, provocate, cel mai probabil, de trăsnete. Pentru stingerea focului intervin şase autospeciale cu apă şi spumă ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

CITEŞTE ŞI Atenţionare COD GALBEN de furtuni, vijelii şi grindină pentru 27 de judeţe. Vezi zonele vizate

Ploia abundentă a dus la scurgeri de pe versanţi şi la inundarea mai multor curţi şi grajduri din localitatea Voşlăbeni, din apropierea municipiului Gheorgheni, a precizat reprezentantul Sistemului Hidrotehnic Gheorgheni, Abos Gabriel.

Este posibil ca şi în alte localităţi ale judeţului să se fi înregistrat inundaţii, dar, de obicei, autorităţile locale intervin împreună cu serviciile voluntare, după care anunţă evenimentul la numărul de urgenţă 112.

Judeţul Harghita se află sub avertizare de cod meteo şi hidrologic, fiind prevăzute averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, dar şi scurgeri de pe versanţi cu depăşiri ale cotelor de atenţie.