Grădiniţe, amendate de Protecţia Consumatorului pentru nerespectarea calităţii serviciilor prestate

Peste o treime dintre grădiniţele de stat şi particulare din ţară, controlate de către inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), nu respectau în totalitate prevederile actelor normative în ceea ce priveşte modul de asigurare a calităţii serviciilor prestate.

RomaniaTV.net
29 oct. 2012, 12:32
Grădiniţe, amendate de Protecţia Consumatorului pentru nerespectarea calităţii serviciilor prestate

În perioada 24 septembrie – 9 octombrie 2012, Autoritatea a verificat 516 grădiniţe cu program prelungit dintre care la 185 (35,8%) s-a constatat că nu respectau în totalitate prevederile actelor normative în ceea ce priveşte asigurarea calităţii serviciilor prestate, relatează Agerpres.

Totodată, s-au verificat 38.540 kg de alimente constatându-se că 1.100 kg prezentau abateri de la prevederile legale în vigoare. În urma controalelor efectuate, s-a decis oprirea definitivă de la comercializare şi/sau utilizare a 37 kg de alimente în valoare de 586 lei, oprirea temporară de la comercializare şi/sau utilizare a 176 kg de alimente în valoare de 3.044 lei până la remedierea deficienţelor, precum şi aplicarea de 336 sancţiuni contravenţionale dintre care 65 de amenzi contravenţionale în valoare de 223.500 lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor.

În plus, ANPC a hotărât oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru 28 de grădiniţe cu program prelungit din Bucureşti şi judeţele Bihor, Mehedinţi, Sibiu, Timiş. Alte abateri constatate au vizat utilizarea în blocurile alimentare de cântare neverificate metrologic sau cu verificarea metrological expirată, în Harghita, Mureş, Prahova, Ilfov, Bacău, Vrancea, Sibiu şi Bucureşti