Grădiniţele private se tem de faliment: „Peste 60% trăiesc de pe o zi pe alta. Probabil vor dispărea circa 30% – 40% dintre grădiniţe”

După anunţul autorităţilor de săptămâna trecută, potrivit căruia grădiniţele şi creşele nu vor se vor mai redeschide până în toamnă, proprietarii de grădiniţe private se tem că sunt în pericol de a da faliment până se vor relua cursurile.  

RomaniaTV.net
05 mai 2020, 12:01
Grădiniţele private se tem de faliment: „Peste 60% trăiesc de pe o zi pe alta. Probabil vor dispărea circa 30% – 40% dintre grădiniţe”

Grădiniţele şi creşele nu vor se vor mai redeschide până în septembrie, un lucru care provoacă îngrijorare în rândul celor care deţin grădiniţe private. 

„Peste 60% dintre grădiniţe trăiesc de pe o zi pe alta pentru că în ultimul an salariile au crescut foarte mult, iar taxele pe care trebuie să le plătim sunt mult mai mari.

Citeşte şi: Când încep înscrierile la grădiniţă. Calendarul anunţat de Ministerul Educaţiei

Pe termen scurt, probabil vor dispărea circa 30% – 40% dintre grădiniţe. Nu se va deschide nimic până în septembrie, iar grădiniţele vor supravieţui doar dacă există ajutor de stat, şomaj tehnic sau altceva care să susţină acei 75% din salariu, cel puţin”, a declarat Dan Prediger, fondatorul grădiniţei private Karin’s Kids Academy, pentru zf.ro.

Fondatorul grădiniţei private a adăugat că şi cu ajutor de la stat tot o să se închidă în jur de 30% dintre grădiniţe.

Circa 20 de grădiniţe private pe care le consiliează Karin’s Kids Academy spun că vor să închidă afacerea pentru că nu vor trece peste această vară.

Citeşte şi: 


loading...