GRAMMY 2021. Justin Bieber şi Taylor Swift, printre câştigători. Beyoncé, cea mai premiată femeie din istoria galei. Lista premiilor

La aproape un an după primele închideri ale unor săli de spectacole americane sub presiunea pandemiei, premiile Grammy au sărbătorit muzica şi vedetele sale, cu regina Beyonce cap de afiş şi cu un hit dedicat mişcării Black Lives Matter.

15 mart. 2021, 06:37
GRAMMY 2021. Justin Bieber şi Taylor Swift, printre câştigători.  Beyoncé, cea mai premiată femeie din istoria galei. Lista premiilor

Grammy 2021. 

„Folklore” al lui Taylor Swift a fost desemnat albumul anului la gala Grammy, care a avut loc duminică seară şi unde Beyoncé a devenit cea mai premiată femeie din istoria distrincţiilor acordate de Recording Academy, după ce a primit patru noi trofee.

Kanye West, Beyonce şi Billie Eilish au câştigat duminică primele premii Grammy, la o ceremonie reinventată, în care industria muzicală speră lase în urmă pandemia ce durează de un an, transmite Reuters. Datorită numărului mare de categorii recunoscute de Grammy în fiecare an, Academia Naţională de Arte şi Ştiinţe ale Înregistrării din Statele Unite îşi împarte ceremonia în două părţi: o gală care nu este televizată şi la care majoritatea premiilor sunt acordate dimineaţa şi marea gală, care are loc după-amiaza şi la care sunt anunţate cele mai populare premii, ca parte a unui spectacol amplu pe micul ecran, explică EFE.

Grammy 2021. Taylor Swift a câştigat premiul pentru albumul anului cu ”Folklore”

Superstarul pop Taylor Swift a câştigat duminică seară premiul Grammy la categoria albumul anului cu LP-ul „Folklore”, transmite Reuters.

La această categorie au mai fost nominalizaţi Jhené Aiko („Chilombo”), Black Pumas („Black Pumas”), Coldplay („Everyday Life”), Jacob Collier („Djesse Vol.3”), HAIM („Women In Music Pt. III”), Dua Lipa („Future Nostalgia”) şi Post Malone („Hollywood’s Bleeding”).AGERPRES/(AS – editor: Codruţ Bălu, editor online: Andreea Preda).

Grammy 2021. Justin Bieber a câştigat un Grammy la o categorie dedicată muzicii country

Justin Bieber a câştigat duminică seară un premiu Grammy la categoria cea mai bună interpretare a unei piese country pentru un duo/formaţie, pentru colaborarea cu duetul Dan + Shay la piesa „10,000 Hours”, transmite DPA.

Starul de origine canadiană, în vârstă de 27 de ani, a luat decizia de a nu participa la ceremonia din acest an după ce s-a alăturat corului de critici la adresa Recording Academy.

Justin Bieber a câştigat primul său Grammy în 2016, impunându-se la categoria dedicată muzicii dance cu piesa „Where Are U Now”, în colaborare cu Diplo şi Skrillex.

Anul acesta a mai fost nominalizat la categoriile cel mai bun album pop – „Changes” – şi cea mai bună interpretare pop solo cu piesa „Yummy” de pe acest album.

În luna noiembrie, Bieber a criticat procesul de nominalizare pentru premiile Grammy într-o postare pe Instagram, acuzând The Recording Academy pentru lipsă de transparenţă.

„Changes a fost şi este un album R&B. Nu este recunoscut ca un album R&B, ceea ce mi se pare foarte ciudat”, scria el.

Un alt muzician, The Weeknd, a declarat că nu înţelege de ce nu a primit nicio nominalizare, chiar dacă hitul său „Blinding Lights” a cucerit topurile de specialitate.

Justin Bieber a câştigat şi un Grammy latino în 2017 pentru remixul la „Despacito” alături de Luis Fonsi şi Daddy Yankee.

Grammy 2021/ Harry Styles a câştigat primul Grammy din carieră

Starul britanic Harry Styles a câştigat duminică seară primul său premiu Grammy din carieră, reuşind să se impună la categoria de interpretare pop solo cu piesa „Watermelon Sugar”, transmite Reuters.

La această categoria au mai fost nominalizaţi Taylor Swift, Dua Lipa, Billie Eilish şi Justin Bieber.

Harry Style este şi cel care a deschis cea de-a 63-a ediţie a premiilor Grammy cu o interpretare a piesei „Watermelon Sugar”.

Grammy 2021/ H.E.R. a câştigat premiul pentru piesa anului cu ”I Can’t Breathe”

Cântăreaţa H.E.R. a câştigat premiul pentru piesa anului cu melodia „I Can’t Breathe”, duminică seara, în cadrul celei de-a 63-a gale a premiilor Grammy, transmite EFE.

Această piesă a devenit un imn împotriva discriminărilor rasiale şi a brutalităţii poliţiei şi este inspirată de moartea lui George Floyd din urmă cu aproape un an. Titlul piesei însă face referire la ultimele cuvinte pronunţate de Eric Garner, un alt american de culoare care a murit sufocat în timp ce era arestat la New York, în iulie 2014, notează şi AFP.

Premiul pentru cea mai bună melodie a anului răsplăteşte compozitorii, în timp ce premiul pentru înregistrarea anului revine producătorilor, cântăreţilor, inginerilor de sunet şi altor membri ai echipei.

Grammy 2021/ Fiona Apple şi Body Count s-au impus la categoriile de interpretare rock şi metal

Fiona Apple şi formaţia californiană Body Count s-au impus la categoriile de interpretare rock şi metal din cadrul celei de-a 63-a gale a premiilor Grammy, desfăşurate duminică seara la Los Angeles.

Premiile Grammy 2021, amânate pentru primăvară
Fiona Apple a câştigat cu piesa „Shameika”, iar Body Count cu „Bum-Rush”. Câştigătorii premiilor Grammy sunt aleşi prin vot de cei aproximativ 11.000 de membri ai Recording Academy din SUA.

Documentarul Colectiv, pe lista scurtă la Premiile Oscar. Se află printre primele nominalizări la „Cel mai bun film străin” şi „Cel mai bun documentar”

„Bigger Love” al lui John Legend a fost ales cel mai bun album R&B, „King’s Disease” al lui Nas, cel mai bun album rap, şi „Wildcard” al Mirandei Lambert, cel mai bun album country.

Kurt Elling şi Danilo Pérez au câştigat la categoria „cel mai bun album jazz vocal”, cu „Secrets Are the Best Stories”, iar „All Blues” – Chick Corea, la categoria „improvizaţie jazz solo”. Chick Corea, Christian McBride şi Brian Blade au fost aleşi câştigătorii categoriei „album jazz instrumental”, pentru „Trilogy 2”.