Grâul furat de ruşi, arestat în Turcia. O navă cargo a Moscovei, cu peste 7.000 de tone de cereale, a fost pusă sub sechestru

Autorităţile vamale turce au arestat o nava rusă de tip cargo ce transportă grâu ucrainean furat, a anunţat duminică ambasadorul Ucrainei de la Ankara.

03 iul. 2022, 19:42
Grâul furat de ruşi, arestat în Turcia. O navă cargo a Moscovei, cu peste 7.000 de tone de cereale, a fost pusă sub sechestru

Avem o cooperare deplină. Nava se află în prezent la intrarea în port şi a fost arestată de autorităţile vamale din Turcia„, a declarat ambasadorul ucrainean Vasil Bodnar la Televiziunea naţională a Ucrainei.

Bodnar a mai spus că soarta navei va fi decisă luni, în cadrul unei întâlniri a anchetatorilor.

Ambasada Ucrainei la Ankara a cerut vineri Turciei să aresteze nava rusească Zhibek Zholy, un cargo de 140 de metri lungime sub pavilion rusesc, ce se afla în proximitatea ţărmului său la Marea Neagră şi care a plecat din portul ucrainean Berdiansk, aflat sub ocupaţie rusă.

Citeşte şi Peste 240.000 tone de grâu românesc merg direct la export. Egiptul a făcut o achiziţie record

Din luna iunie, Vasil Bodnar acuză Rusia că fură cereale şi le exportă în Turcia, între altele. „Rusia fură fără ruşine cerealele Ucrainei şi le exportă din Crimeea în străinătate, în special spre Turcia„, a denunţat el. „Am cerut ajutor Turciei pentru rezolvarea problemei”, a adăugat ambasadorul.

Săptămâna trecută, ministrul turc al afacerilor externe Mevlut Cavusoglu a dat asigurări că Turcia investighează aceste acuzaţii.

Citeşte şi Rezervele mondiale de grâu sunt pe sfârşite, criza alimentară dă târcoale. Au mai rămas stocuri doar pentru 10 săptămâni avertizează experţii ONU


loading...