Gravidă trimisă cu taxiul să nască la un alt spital din Bucureşti. Copilul a murit pe drum, iar medicul care a refuzat să o ajute să nască a scăpat de acuzaţii pentru că faptele s-au prescris

Un medic de la Maternitatea din Ploieşti cercetat pentru neglijenţă în serviciu şi vătămarea fătului după ce a trimis o gravidă cu taxiul să nască la un spital din Bucureşti, iar copilul a murit pe drum scapă de acuzaţii. Dosarul a fost trimis în instanţă abia anul trecut, la opt ani de la comiterea faptelor. După atâția ani, faptele s-au prescris.

09 mai 2023, 09:17
Gravidă trimisă cu taxiul să nască la un alt spital din Bucureşti. Copilul a murit pe drum, iar medicul care a refuzat să o ajute să nască a scăpat de acuzaţii pentru că faptele s-au prescris

Medicul Andreea Raluca Vasiloiu de la Maternitatea din Ploieşti, care în octombrie 2014 a primit în urgenţă o gravidă şi apoi a trimis-o pe femei cu taxiul la un spital din Capitală, copilul murind pe drum blocat in vaginul mamei, scapă de acuzaţiile penale care i se aduc.

La aproape nouă ani de la comiterea faptelor, un complet de la Judecătoria Ploieşti a constatat, la sfârşitul lunii aprilie, încetarea procesului penal ca urmare a prescrierii faptelor.

Citește și: EXCLUSIV Mircea Beuran, după raziile din minivacanţa de 1 mai: „Drogul atacă organele vitale, dă palpitaţii, atac de cord, AVC, scade coeficientul de inteligenţă”

În zadar a așteptat femeia din localitatea Scorţeni să se facă dreptate. Nici procurorii care s-au ocupat de caz nu au ajutat-o. Dosarul a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului Judecătoriei Ploieşti abia în martie 2022, la opt ani de la comiterea faptelor, un prim termen fiind stabilit pentru luna mai. Abia în octombrie 2022, în camera preliminară, erau constatate legalitatea sesizării instanţei şi legalitatea efectuării actelor de urmărire penală, fiind eliminate mai multe mijloace de probă, potrivit Hotnews.ro.

Pronunţarea stabilită iniţial pentru 29 martie 2023 a fost amânată de două ori.

Citește și: Pacienta de 250 de kg plimbată între spitale la Botoșani și umilită de cadrele medicale a murit

Decizia instanţei consemnează că la data de 14.10.2019 a intervenit prescripţia penală atât pentru infracţiunea de ”vătămare a fătului”, cât şi pentru cea de ”neglijenţă în serviciu” şi implicit încetarea procesului penal.

În tot acest timp, medicul care a trimis-o cu taxiul la un spital din București a profesat la maternitate. Medicul Andreea Raluca Vasiloiu este în prezent în concediu întrucât va deveni mamă, au declarat pentru News.ro surse din spital.