Pacienta de 250 de kg plimbată între spitale la Botoșani și umilită de cadrele medicale a murit

Pacienta de peste 250 de kilograme, care a fost refuzată de mai multe spitale la internare, a murit. Starea de sănătate a femeii în vârstă de 59 de ani se agravase extrem în ultimele ore. Femeia s-a stins din viaţă în secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Botoşani.

27 apr. 2023, 12:14
Pacienta de 250 de kg plimbată între spitale la Botoșani și umilită de cadrele medicale a murit

Pacienta de 250 de kg plimbată printre spitale la Botoșani a murit. Femeia de 59 de ani și-a găsit sfârșitul pe patul de spital din secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Botoșani, unde fusese adusă de la spitalul din Dorohoi. În ultimele trei zile starea ei de sănătate se agravase. În cursul nopții de marți spre miercuri, pacienta de 250 kilograme fusese mutată la Terapie Intensivă.

Citește și: O femeie care cântăreşte aproape 250 de kilograme, batjocorită de cadrele medicale din Dorohoi după ce a căzut şi s-a lovit la genunchi. A fost lăsată să aştepte cu orele în autospeciala ISU pentru că spitalele au refuzat să o preia

„Starea pacientei a fost una foarte gravă din momentul admiterii în secția noastră. A ajuns la noi cu insuficienţă multiplă de organ. Starea ei a fost cauzată de complicațiile pe care le aduce obezitatea morbidă. Din păcate, pe cursul nopții s-a instalat un stop cardiocirculator, iar în ciuda terapiei suportive maximale nu a răspuns la manevrele de resuscitare”, a precizat medicul primar de anestezie şi terapie intensivă Claudia Malancea, şef al ATI din cadrul Spitalului Judeţean, potrivit Monitorul de Botoşani.

Vă reamintim că femeia de 250 de kilograme a ajuns la spital după ce a căzut şi s-a lovit la genunchi.

“M-a sunat sora mea și am venit repede acasă. Ne-am chinuit să o ridicăm, dar nu am putut. Așa că am hotărât să sunăm la 112. După vreo jumătate de oră a venit salvarea și au zis că nu au ce să facă, pentru că e prea grea”, a povestit fiul femeii.

Citește și: Un bărbat a murit după ce a căzut de la etajul al treilea al Spitalului Judeţean Slatina

A fost ținută patru ore pe podeaua autospecialei și abia după 12 ore a fost internată la Spitalul din Dorohoi, după ce fusese refuzată la internare în alte trei spitale. Doctorii spuneau că femeia cântăreşte aproximativ 250 de kilograme şi nu există paturi care să îi susţină greutatea.