Gray: E foarte confuz modul în care se fac numirile în funcţii cheie în România

Publicat: Miercuri, 22 Ianuarie 2014 13:19 // Actualizat: Miercuri, 22 Ianuarie 2014 13:19 // Sursa: romaniatv.net

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Mark Gray a declarat, miercuri, că imaginea proiectată despre numirile în funcţii cheie în România este una neclară, amestecată, potrivit Agerpres. De asemenea, el a arătat că nu ascunde îngrijorarea Comisiei legată de influenţa politicului asupra acestor numiri.

Foto: www.romania-insider.com

"În ceea ce priveşte numirile (...) vorbim despre o imagine amestecată", a spus Gray.

Potrivit lui Gray, nu au existat semne de interferenţă în procesul de numire a preşedintelui Înaltei Curţi, însă au existat "situaţii mai dificile" legate de Parchet.

"Bineînţeles, în toamna lui 2013 au existat probleme în ceea ce priveşte numirea şefului şi adjunctului DNA. Evident că au fost nişte numiri temporare într-o primă etapă, nu a fost o procedură de consultare integrală şi au existat critici şi din partea publicului, şi din partea CSM. Lucrurile nu au decurs fără probleme", a precizat Gray.

El a arătat că nu ascunde îngrijorarea Comisiei legată de influenţa politicului asupra acestor numiri.

"Asta spunem cel puţin în legătură cu numirile cheie, în funcţii cheie. De aceea imaginea proiectată este una neclară, amestecată. În ceea ce privepte aceste chestiuni, sigur că revenim la îngrijorarea pe care nu trebuie să o ascundem - e vorba de influenţa politicului asupra acestor numiri", a subliniat Gray.

El a spus că atât în România, cât şi în Bulgaria, există probleme legate de numiri şi a precizat că acest aspect va fi subliniat şi pe viitor.

"E foarte rar ca eu să fac analogii sau comparaţii între două ţări. Dar ce am constat în ambele ţări în ceea ce priveşte numirile în funcţii cheie este că noi nu comentăm persoanele, dar noi insistăm - şi acest lucru este absolut esenţial şi acum şi în viitor - să se facă nişte numiri transparente, pe bază de merit, a unor persoane profesioniste. Acest lucru este crucial în ambele ţări, pentru că în ambele ţări sunt probleme în acest sens. Este un aspect pe care îl vom sublinia şi de acum încolo", a spus Gray.

VEZI SI:

Robert Cazanciuc: Raportul MCV e mai bun decât cel de anul trecut

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CSM funcţii influenta politicului Mark Gray MCV numiri public raport
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H