Gray: MCV va înceta când vor fi îndeplinite toate obiectivele. Depinde de cele două guverne

Purtătorul de cuvânt al CE, Mark Gray, a declarat, miercuri, că rapoartele MCV vor continua cât timp va fi necesar pentru ca România şi Bulgaria să îndeplinească angajamentele luate la aderarea la Uniunea Europeană, transmite Mediafax.

22 ian. 2014, 12:08
Gray: MCV va înceta când vor fi îndeplinite toate obiectivele. Depinde de cele două guverne

„Fie că vor fi îndeplinite anul viitor, fie că va fi nevoie de mai mult timp, depinde de cele două guverne. Comisia nu poate stabili când vor fi îndeplinite obiectivele şi recomandările”, a declarat Gray, rugat să comenteze unele informaţii potrivit cărora rapoartele MCV pentru România şi Bulgaria vor înceta în 2018.

Întrebat de un jurnalist bulgar care este filosofia din spatele Mecanismului de Verificare şi Cooperare, Mark Gray a explicat că CE nu caută perfecţiune, ci „angajamente politice clare” din partea Bucureştiului şi Sofiei.

Oficialul european a subliniat că raportul MCV „va continua atât timp cât va fi nevoie pentru a îndeplini angajamentele luate de cele două ţări”. „Dar nu este treaba Comisiei să stabilească un orizont de timp (…) Schimbările trebuie să vină din interior, facem (Comisia) tot ce putem pentru a ajuta, dar în cele din urmă depinde de cele două guverne”, a punctat Gray.

Purtătorul de cuvânt al CE a anunţat că următorul raport a fost planificat peste aproximativ un an de zile, dar ţine de viitoarea Comisie să decidă exact când va fi publicat.

VEZI SI:

Gray: E foarte confuz modul în care se fac numirile în funcţii cheie în România