Greblă: După revizuirea Constituţiei, vom face un proiect coerent de Statut al parlamentarilor

Vicepreşedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Greblă, a precizat, luni, că după revizuirea Constituţiei, se va elabora un proiect coerent de Statut al parlamentarilor, care să fie agreat şi de organismele europene.

RomaniaTV.net
01 iul. 2013, 14:36
Greblă: După revizuirea Constituţiei, vom face un proiect coerent de Statut al parlamentarilor

„Au fost eliminate din proiectul noului Statut al parlamentarilor cele două articole care au fost declarate neconstituţionale de către CC. Am decis să le eliminăm în integralitate şi în acelaşi timp să începem dezbaterile în aşa fel încât după ce va fi fost adoptată Constituţia revizuită să putem să adoptăm şi un nou Regulament la parlamentarilor în conformitate cu noile prevederi din Constituţia intrată în vigoare şi în raport cu prevederile din Regulamentul Parlamentului European. Vom face atunci un proiect de Statut coerent, care să fie agreat şi de organismele europene”, a spus Greblă.

Comisiile Juridice din Camera Deputaţilor şi din Senat şi Comisia specială pentru Statutul parlamentarilor, reunite, luni, în şedinţă comună, au eliminat din textul Statutului parlamentarilor cele două articole declarate neconstituţionale de către CC.

Astfel, Raportul întocmit de cele trei Comisii, cu modificările operate, respectiv de eliminare a articolelor declarate neconstituţionale, va fi supus aprobării plenului comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, care se va reuni în sesiune extraordinară, luni, începând cu ora 15.00.