Grecia: Controlorii de trafic aerian anunţă grevă de 4 zile. Zborurile vor fi perturbate. Avertizare de călătorie de la MAE român

Controlorii de trafic aerian din Grecia au anunţat, începând de săptămâna viitoare, patru zile de grevă, perioadă în care zborurile în şi din afara ţării vor fi perturbate, potrivit Associated Press.

06 oct. 2016, 10:21
Grecia: Controlorii de trafic aerian anunţă grevă de 4 zile. Zborurile vor fi perturbate. Avertizare de călătorie de la MAE român

Prima grevă, de 24 de ore, este anunţată a se desfăşura sâmbătă, în data de 9 octombrie. Următoarele manifestaţii de protest vor avea loc în zilele de 10, 12 şi 13 octombrie (duminică, luni, miercuri şi joi).

Sindicatul controlorilor de trafic aerian protestează faţă de un nou oproiecrt de regulament care va aduce modificări în reorganizarea autorităţilor din aviaţia civilă. Reformele propuse care sunt iniţiate decătre creditorii internaţionali ai Greciei urmează să fie supuse votului Parlamentului din Atena, la sfârşitul săptămânii viitoare, informează foxnews.com.

Citeşte şi Protest cu scandal în Grecia! Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene împotriva pensionarilor care au ieşit în stradă

Reformele avute în vedere constituie doar o parte din acţiunile guvernului de la Atena condus de stânga elenă, pe care trebuie să le pună în aplicare pentru a primi 2,8 miliarde de euro împrumut de la partenerii europeni ai Greciei.

Grecia s-a bazat pe împrumuturi externe de miliarde de euro după criza financiară care adusese  economia ţării în pragul falimentului.

Avertizare de călătorie de la MAE român:

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc în Republica Elenă că Federaţia Controlorilor de Trafic din Grecia a anunţat declanşarea unei greve,  în perioada 09-13 octombrie 2016, între orele 00:01 – 23:59. Astfel, toate zborurile dinspre şi către aeroporturile de pe teritoriul elen vor fi anulate.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii  de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi„Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.


loading...