Grecia extinde restricţiile. Noile măsuri anunţate de guvern intră în vigoare miercuri

Publicat: Marţi, 28 Iulie 2020 14:58 // Actualizat: Miercuri, 29 Iulie 2020 07:56 // Sursa: romaniatv.net

Grecia impune obligativitatea măştii de protecţie atât pe domeniul public, cât şi pe cel privat, atât angajaţilor, cât şi publicului, a anunţat marţi şeful Protecţiei Civile Nikos Hardalias, precizând că măsura intră în vigoare de miercuri.

Atât angajaţii, cât şi clienţii, sunt obligaţi - începând de miercuri - să poarte mască de protecţie în toate magazinele, în companiile de utilităţi, servicii publice, bănci, servicii cu clienţii, supermarketuri magazine alimentare, frizerii, centre de înfrumuseţare, cabinete medicale, în mijloacele de transport în comun şi taxi. Nepurtarea măştii în aceste locuri se pedepseşte cu o amendă în valoare de 150 de euro.

Bisericile nu se află pe lista cu locuri în care purtarea măştii este obligatorie.

Nikos Hardalias a justificat această absenţă de pe listă prin faptul că majoriatea bisericilor respectă măsuri de distanţare socială. El a precizat că Guvernul se află în contact cu Biserica Ortodoxă Greacă şi că, în cazul în care este necesar, bisericilor li se vor impune măsuri.

Citeşte şi Primul judeţ în care masca devine obligatorie inclusiv pe stradă. Decizia se aplică şi copiilor de peste 5 ani

Relaxarea cetăţenilor şi a controalelor a condus la o creştere îngrijorătoare a numărului contaminărilor cu noul coronavirus, a subliniat într-o conferinţă de presă Hardalias. El a îndemnat să nu se creeze panică, a dat asigurări că autorităile nu se complac şi a precizat că factorul de risc epidemiologic Rt este de 0,4. Potrivit unor date oficiale, bilanţul contaminărilor cu Covid-19 a crescut până luni la 4.227, de la 3.409 în ultima zi a lui iunie. Numărul spitalizărilor pacienţilor cu Covid-19 a crescut, de asemenea, iar bilanţul morţilor din cauza covid-19 a cresut duminică la 202.

Centre urbane din Attica şi Salonic înregistrează un vârf de contaminări, iar epidemiologii au recomandat purtarea măştii. În privinţa cazurilor de covid-19 în rândul turiştilor, şeful Protecţiei Civile a anunţat că, în perioada 1-26 iulie s-au efectuat 171.000 de testări la intrarea în ţară. Aproximativ 300 de cazuri au fost depistate la un total de un milion de turişti, a subliniat el, precizând că ţările din Balcani se află în fruntea listei cu cele mai multe cazuri. În prezent, în ţară sunt "active" 429 de cazuri, a precizat Hardalias, iar 596 de persoane, contacte apropiate ale bolnavilor, se află în auto-izolare. La Salonic se înregistrează 66 de "cazuri active" de covid-19, iar în Attica 145.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus grecia coronavirus măşti obligatorii restrictii coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8641
RON
23 Sep
noapte 15 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H