Grecia: grevă generală de 48 de ore împotriva noilor măsuri de austeritate

Cele două mari sindicate greceşti din domeniul public (ADEDY) şi cel privat (GSEE) au făcut apel joi la o grevă generală pentru zilele de vineri şi sâmbătă împotriva noilor măsuri de austeritate propuse de UE şi FMI în schimbul unui nou împrumut, potrivit unei surse sindicale, transmite AFP.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 11:45
Grecia: grevă generală de 48 de ore împotriva noilor măsuri de austeritate

‘Facem apel la o grevă generală vineri şi sâmbătă, împreună cu sindicatul funcţionarilor publici’, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al GSEE după o reuniune maraton a celor trei partide din coaliţia guvernamentală în legătură cu noul plan de austeritate.

Şefii celor trei partide guvernamentale, care au participat la reuniunea asupra planului de salvare a ţării, au convenit în noaptea de miercuri spre joi asupra ‘tuturor punctelor planului cu excepţia unuia’, potrivit unui comunicat al serviciilor primului ministru Lucas Papademos, care speră să finalizeze un acord cu aceştia înainte de reuniunea Eurogrupului, programată pentru seara zilei de joi la Bruxelles. Punctul de divergenţă se referă la „reducerea pensiilor”, a precizat o sursă guvernamentală.

Ministrul elen al finanţelor Evangelos Venizelos, care a plecat joi spre Bruxelles, speră ca miniştrii finanţelor din zona euro să ia o ‘decizie pozitivă’ asupra unui nou plan de finanţare în valoare de 130 de miliarde de euro, în contextul în care, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului grec, mai trebuie economisite doar ‘600 de milioane de euro’, ‘din care 325 de milioane vor fi realizate prin reducerea pensiilor’.