Grecia închide frontierele terestre pe timpul nopţii, cu excepţia celei cu Bulgaria

Guvernul grec a decis închiderea, pe timpul nopţii, a frontierelor terestre ale ţării călătorilor şi a impus o serie de măsuri sanitare de urgenţă pe mica Insulă Poros, situată în apropiere de Atena, unde au fost depistate recent mai multe cazuri de coronavirus.

RomaniaTV.net
07 aug. 2020, 15:33
Grecia închide frontierele terestre pe timpul nopţii, cu excepţia celei cu Bulgaria

Autorităţile de la Atena au anunţat măsurile joi, în urma unei creştere a numărului de cazuri de coronavirus.

Citeşte şi: Noi restricţii anti-COVID-19 în Grecia. Sunt vizaţi şi turiştii români

Doar frontiera cu Bulgaria nu este închisă noaptea, scrie news.ro. O interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii vizează de asemenea barurile şi restaurantele, până la 17 august, iar târgurile şi pieţele au fost interzise.

Adunările de peste nouă persoane au fost interzise pe insulă, inclusiv la domiciliu, iar purtarea măştii este obligatorie atât în spaţiile închise, cât şi în cele deschise.

Turiştii care intră în Grecia vor trebui să plătească în curând o taxă de 20 de euro pentru serviciile de sănătate oferite în timpul şederii lor în ţară. Până acum, turiştii care veneau în Grecia nu plăteau nimic pentru serviciile medicale, indiferent de locul de unde proveneau, cu excepţia spitalizărilor, relatează luni website-ul Greekreporter.

Turiştii care mergeau în Grecia beneficiau până acum de servicii medicale gratuite, cu singura excepţie când călătorii erau spitalizaţi în timpul şederii lor în Grecia, scrie Agerpres.