Noi restricţii anti-COVID-19 în Grecia. Sunt vizaţi şi turiştii români

Mulţi turişti au ales anul acesta să-şi petreacă concediul în Grecia în ciuda pandemiei de COVID-19. Printre ei sunt şi mulţi români, care preferă să meargă în concediu în Thassos. În condiţiile în care numărul turiştilor este în creştere, autorităţle elene introduc noi restricţii pentru a limita răspândirea noului coronavirus. 

RomaniaTV.net
03 aug. 2020, 11:02
Noi restricţii anti-COVID-19 în Grecia. Sunt vizaţi şi turiştii români

Guvernul grec a anuţat, luni, prin vocea purtătorului de cuvânt Stelios Petsas, că purtarea măştii de protecţie la bordul feriboturilor şi vapoarelor devine obligatorie începând de marţi şi până pe 18 august. 

În august, tot mai mulţi europeni îşi iau concediu, iar grecii nu fac excepţie. Pentru a sprijini turismul în această perioadă, ministrul grec al Transporturilor, Giannis Plakiotakis, a anunţat că a crescut nivelul ocupării navelor cu pasageri de la 60-65% la 80-85%. 

Citeşte şi: Zborurile Wizz Air către Atena au fost suspendate. Ce trebuie să facă turiştii afectaţi

 

Grecia introduce noi restricţii, din cauza creşterii masive a numărului cazurilor de COVID 19

Grecia a extins obligativitatea purtării măştii pentru a include pe oricine aflat în toate spaţiile publice interioare începând de sâmbătă şi a adoptat o serie de alte restricţii pentru a combate răspândirea de COVID-19 după o creştere masivă a cazurilor, relatează dpa.

Vizitele la spital şi la căminele de bătrâni sunt acum permise doar în cazuri excepţionale, în timp ce în baruri locurile sunt limitate pentru a se evita aglomerarea. În acest timp, clienţii în picioare, chiar dacă stau afară, nu vor mai fi serviţi, potrivit noilor reguli emise de autorităţi.

Nerespectarea regulilor ar putea conduce la o amendă de 150 de euro (176 dolari).

Canalele de televiziune greceşti au anunţat numeroase controale ale poliţiei în pub-uri şi în transportul public. Săptămâna trecută, guvernul a extins obligaţia de a purta masca incluzând magazinele şi transportul public.