Grecia oferă 800 de euro angajatilor care nu pot ajunge la munca si interzice concedierile

Guvernul grec a anunțat un pachet de măsuri economice, în valoare de aproximativ două milioane de euro, pentru a contracara impactul crizei financiare provocate de pandemia de coronavirus.

RomaniaTV.net
18 mart. 2020, 15:38
Grecia oferă 800 de euro angajatilor care nu pot ajunge la munca si interzice concedierile

Printre măsurile adoptate de Executiv se numără și interzicerea disponibilizărilor în companiile afectate. Prin urmare, printre principalele măsuri se află plata sumei de 800 de euro, în luna aprilie, pentru aproximatic jumătate de milion de angajați care nu pot merge la muncă deoarece angajatorii au fost obligati să închide companiile.

Citește și: Studiu: 99% dintre cei care au murit de coronavirus au avut altă boală

Guvernul interzice, în plus, magazinelor şi unităţilor care au trebuit să se închidă să nu concedieze angajaţii. Orice disponibilizare va fi considerată nulă, a declarat ministrul Muncii, Yannis Vrutsis.

Pentru a contracara impactul economic, statul grec va oferi companiilor afectate de coronavirus ajutoare pentru îmbunătăţirea lichidităţilor şi amânări la plata impozitelor şi taxelor timp de patru luni.

Toate produsele relevante în această criză, precum măştile, mănuşile şi produsele antiseptice vor avea un TVA redus de 6%, în loc de 24% în mod normal, scrie incont.com