Grecia prelungește restricţiile asupra curselor aeriene. Toţi călătorii străini intră în carantină timp de 7 zile

Grecia prelungește restricţiile asupra curselor aeriene interne până la 12 aprilie şi a celor internaţionale până la 19 aprilie, în contextul pandemiei de COVD-19. Călătorii trebuie să preziinte un test PCR negativ, efectuat în ultiimele 72 de ore şi să se supună unor teste aleatorii.

04 apr. 2021, 20:27
Grecia prelungește restricţiile asupra curselor aeriene. Toţi călătorii străini intră în carantină timp de 7 zile
Grecia prelungește restricţiile asupra curselor aeriene

Grecia prelungește restricţiile asupra curselor aeriene, iar toţi turiștii străini intră în carantină timp de şapte zile.

Cetățenii israelieni care au fost vaccinaţi cu ambele doze, cu cel puţin două săptămâni înainte de sosire, nu mai intră în carantină, potrivit unui acord încheiat între cele două state.

Citeşte şi: Tensiuni între Grecia și Turcia, în Marea Egee. Grecii îi acuză pe turci de „manevre periculoase”

Grecia prelungește restricţiile asupra curselor aeriene

Majoritatea zborurilor spre state din afara UE sunt interzise. Zece țări sunt exceptate, printre care Marea Britanie.

În zborurile interne sunt autorizate doar călătoriile esenţiale.

Şcolile, magazinele cu produse neesenţiale şi restaurantele sunt închise, dar autorităţile vor să redeschidă magazinele mici, începând de mâne, iar liceeni vor putea merge la școală, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Grecia a raportat vineri 3.080 cazuri noi de infectare – dintr-un total de peste 273.000 – şi 72 de decese, al căror bilanţ a depăşit 8.300.

Ministrul grec al Turismului: „Vom putea primi turişti din România înainte de Paşte”

Ministrul grec al Turismului a anunţat că românii vor putea merge în Grecia înainte de Paşte. Înainte de a intra în ţară, turiştii trebuie să fie vaccinaţi sau testaţi . De asemenea, ministrul a mai precizat că va exista o testare selectivă la graniţă.

Scopul nostru este să deschidem pe 14 mai. Totuşi, am spus că vom ridica, treptat, restricţiile înainte de această dată. Avem un plan de deschidere de la jumătatea lunii aprilile pentru cetăţenii Uniunii Europene. Mă bucur să spun că vom putea primi vizitatori din România, înainte de Paşte (…)

Sistemul nostru se bazează pe un Comitet de sănătate care ia decizii pe baza sfaturilor de la oameni de ştiinţă pentru ca lumea să fie în siguranţă.

La acel moment vor fi deschise spaţiile din restaurante, astfel încât oamenii să poată merge în aceste spaţiii sau pe plajă. Nu vă pot spune acum data exactă, deşi mi-ar fi plăcut s-o fac Ne fondăm deciziile pe rezultatele statistice de până la momentul respectiv”, a spus ministrul grec.


loading...
Partenerii noștri