Grecia renunţă la obligativitatea purtării măştii în avioane şi locuri publice închise. Veşti bune pentru turişti

Autorităţile din Grecia vin cu veşti bune pentru turişti. Începând cu 1 iunie se renunţă la obligativitatea purtării măştii în avioane şi în locurile publice închise.

18 mai 2022, 21:00
Grecia renunţă la obligativitatea purtării măştii în avioane şi locuri publice închise. Veşti bune pentru turişti
Grecia renunţă la obligativitatea purtării măştii în avioane şi locuri publice închise

Grecia renunţă la obligativitatea purtării măştii în avioane şi locuri publice închise, începând cu 1 iunie. Masca rămâne obligatorie în spitale, azilurile de bătrâni şi în mijloacele de transport în comun.

Grecia renunţa la mască în avioane şi spaţii publice închise

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (AESA) şi Centrul European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC) au anunţat în luna mai că ridică obligativitatea purtării măştilor sanitare în avioane şi în aeroporturile din Uniunea Europeană începând cu 16 mai.

Citeşte şi Grecia renunţă la certificatul verde. Veşti bune pentru românii care şi-au făcut planuri de vacanţă

Companiile aeriene au fost instruite să încurajeze pasagerii să folosească măştile în timpul zborurile către sau dinspre destinaţii în care purtarea măştii în transportul public este încă necesară.

”În spitale, azilurile de bătrâni şi transportul urban, cum ar fi autobuzele, metroul şi tramvaiul, rămâne obligatorie purtarea măştii”, a declarat ministrul grec al Sănătăţii, Thanos Plevris, într-un mesaj televizat, potrivit News. 

Acesta a mai precizat că o comisie de experţi îşi va anunţa decizia privind purtarea măştii de către pasagerii de pe feribot săptămâna viitoare.

Reamintim că la începutul lunii martie, Grecia a renunţat la obligativitatea măştii în restaurante, baruri şi centre de divertisment de noapte.

Autorităţile sanitare au anunţat miercuri 4.626 de cazuri de COVID-19 şi 19 decese asociate, numărul total de infecţii din ţară de la primul caz identificat în urmă cu doi ani ridicându-se la 3.406.553 milioane, iar numărul total de decese la 29.619.

Citeşte şi Sorin Oprescu a fost prins în Grecia, unde a cerut azil politic. Fostul primar are de ispăşit 10 ani de închisoare

 


loading...
Partenerii noștri