GRECIA – ROMÂNIA, imagini de colecţie. Goluri memorabile în confruntările româno-elene VIDEO

GRECIA-ROMÂNIA LIVE. România a mai avut meciuri decisive disputate împotriva Greciei şi de fiecare dată a ieşit învingătoare. Ultima astfel de partidă a avut loc în urmă cu mai bine de două decenii, în preliminariile CM 1990. Între timp, grecii s-au schimbat mult, au câştigat şi un campionat european, dar specialiştii spun că moralul istoric asupra lor poate conta mult în barajul de vineri.

14 nov. 2013, 15:12
GRECIA – ROMÂNIA, imagini de colecţie. Goluri memorabile în confruntările româno-elene VIDEO

GRECIA-ROMÂNIA LIVE. Naţionala de fotbal a României a reuşit calificarea istorică la Campionatul Mondial din Mexic 1970, după o dublă de infarct cu Grecia. În meciul decisiv, pe 16 noiembrie 1969, tricolorii aveau nevoie de un egal la Bucureşti, iar meciul s-a încheiat 1-1, golul nostru fiind marcat de legendarul Emeric Dembrovski.

Citeşte şi GRECIA – ROMÂNIA LIVE, în iadul de la Pireu. Vezi atmosfera infernală creată de fanii eleni VIDEO

După 20 de ani, Romania mergea la Copa de Mondo 1990, în Italia. Tricolorii au jucat din nou cu grecii în calificări, iar rezultatele au fost 0-0 la Atena, iar la Bucureşti a fost doar o joacă pentru ai noştri, 3-0, prin golurile lui Dorin Mateuţ, Gică Hagi şi Neluţu Sabău.

Citeşte şi NAŢIONALA a ajuns în GRECIA. Bombă de ultim moment, un jucător a fost lăsat acasă

După 15 ani de la ultima participare la un campionat mondial, fanii tricolorilor viseazuă din nou cu ochii deschişi. România este foarte aproape de turneul final, iar adversarul este acelaşi de care am trecut în precedentele două momente decisive, Grecia.

Meciul Grecia – România se va disputa vineri, de la ora 21.45, şi va putea fi urmărit exclusiv la România TV şi pe ROMÂNIATV.NET.

Citeşte şi GRECIA – ROMÂNIA. Victor Piţurcă: Mai am două-trei incertitudini cu privire la echipa de start