GRECIA – ROMÂNIA: Mesaj FABULOS al lui Marica pentru fani

GRECIA - ROMÂNIA: Partida Grecia - România contând pentru manşa tur a play-off-ului Cupei Mondiale se va disputa, vineri, de la ora 21.45, pe stadionul "Giorgios Karaiskakis" din Pireu, ÎN EXCLUSIVITATE LA ROMÂNIATV.NET ŞI România TV.

15 nov. 2013, 11:08
GRECIA – ROMÂNIA: Mesaj FABULOS al lui Marica pentru fani

GRECIA-ROMANIA. Chiar dacă nu a fost convocat pentru meciurile naţionalei României cu Grecia, din barajul de calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor, Adrian Mutu rămâne în continuare cu sufletul alături de echipa naţională. Atacantul lui Ajaccio nu a ratat ocazia de a-şi arăta susţinerea pentru tricolori încă de la primele ore ale dimineţii, printr-o postare pe Facebook:„Mult succes echipei naţionale a ROMÂNIEI în această seară!”.

GRECIA – ROMÂNIA. Selecţionerul a renunţat la Torje şi a optat pentru o linie de 3 mijlocaşi ofensivi formată din Nicoliţă, Maxim şi Tănase. Marica va juca vîrf, iar Bogdan Stancu şi Cociş rămîn variante de rezervă, anunţă gsp.ro.

Deşi n-a avut evoluţii foarte bune la naţională, Alexandru Maxim, cel mai în formă stranier român, primeşte credit de la Piţurcă pentru partida tur cu elenii lui Fernando Santos.

Cum era de aşteptat, în lipsa lui Chiricheş şi Pintilii, accidentaţi, vor intra din start Gardoş şi Costin Lazăr. Tătăruşanu a fost recuperat la timp, s-a antrenat şi azi şi îşi va lua locul între buturi.

GRECIA – ROMÂNIA LIVE. Echipa de start a tricolorilor:

Tătăruşanu – Măţel, D. Goian, Gardoş, Raţ – Bourceanu, C. Lazăr – B. Nicoliţă, Al. Maxim, Cr. Tănase – Marica.

GRECIA-ROMÂNIA. „Am evitat Franţa şi Suedia la baraj, dar asta nu înseamnă că meciurile cu România vor fi simple. Şansele sunt 50-50. Teoria «dacă nu pot câştiga un meci, măcar să nu-l pierd» e corectă, dar niciodată nu ştii ce surprize îţi rezervă partida. Vom încerca să câştigăm ambele meciuri cu România. Nu se pot face predicţii, într-o fază, într-un moment, o greşeală poate schimba totul. Suntem foarte motivaţi, vom da totul pentru calificare şi sperăm ca noi să fim cei care obţinem biletele pentru Brazilia. Îmi aduc aminte de România generaţiei lui Hagi, un fotbalist uriaş, l-am admirat încă din copilărie”, a spus Salpingidis pentru Sport Day.

Fundaşul Sokratis Papasthatopoulos (Borussia Dortmund) a subliniat că echipa României este un adversar de luat în seamă. „Întotdeauna jucăm la victorie, ar fi ideal să păstrăm poarta intactă în primul meci cu România. Va fi un joc foarte dificil. Ori ne calificăm şi totul e perfect, ori ratăm calificarea în Brazilia şi va fi o mare dezamăgire. Dar sper ca noi să fim în final învingătorii. România este o echipă tehnică, un adversar serios”, a spus Papasthatopoulos.

Partida Grecia – România contând pentru manşa tur a play-off-ului Cupei Mondiale se va disputa, vineri, de la ora 21.45, pe stadionul „Giorgios Karaiskakis” din Pireu, ÎN EXCLUSIVITATE LA ROMÂNIATV.NET returul fiind programat pe Arena Naţională la 19 noiembrie, începând cu ora 21.00.

Tehnicianul echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Claudiu Niculescu, a declarat că selecţionerul Victor Piţurcă este „un antrenor isteţ”, care ştie ce este de făcut pentru ca România să treacă de Grecia în barajul pentru Cupa Mondială din 2014.

GRECIA – ROMÂNIA LIVE. Selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, a decis să-l înlocuiască pe Vlad Chiricheş cu dinamovistul Dragoş Grigore. În ultimul moment, Piţurcă a hotărât să renunţe şi la Gigel Bucur, astfel că jocurile cu Grecia vor fi abordate de 24 de jucători.

CITEŞTE ŞI: GRECIA – ROMANIA, meciul astrelor. Planeta Marte e cu Piţurcă, vezi toate previziunile

Reunirea lotului este programată luni, la ora 12.00, la Centrul Tehnic Naţional al FRF de la Mogoşoaia.

Cele două meciuri din play-off-ul de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din 2014, contra Greciei, sunt programate la 15 noiembrie, ora 21.45, pe Stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu şi la 19 noiembrie, ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti. Meciul tur va fi transmis în direct de România TV vineri, 15 noiembrie, de la ora 21.45.

GRECIA – ROMÂNIA, LIVE la România TV, VINERI, ora 21.45. Stadionul Karaiskakis, pe care naţionala de fotbal a României va disputa vineri prima manşă a barajului cu Grecia, contând pentru calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal, are o capacitate de 32.000 de locuri, insuficientă pentru fanatismul suporterilor greci, al căror entuziasm şi dragoste faţă de culorile naţionale ies de multe ori din tiparele obişnuite.

SONDAJ ROMANIA – GRECIA. Credeţi că se vor califica tricolorii la CM 2014?

Nu de puţine ori s-a ajuns la violenţă, chiar pe stadion, iar suporterii au intrat pe teren şi partidele au fost întrerupte. De arena Karaiskakis este legată cea mai mare tragedie din istoria sportului grec, 21 de suporteri pierzându-şi viaţa în ceea ce istoria numeşte „Tragedia de la Poarta 7”.

S-a întâmplat în 1981, după un meci Olympiakos – AEK Atena (6-0), când fanii gazdelor se grăbeau spre ieşire, să sărbătorească victoria favoriţilor.

De numele acestei arene sunt legate mari performanţe ale fotbalului grec, dar tot aici s-au disputat meciurile de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena, din 2004.

Instantanee cu fanii greci

 

GRECIA – ROMANIA. Victor Piţurcă a aflat de la Costin Lazăr, jucător in Grecia, că internaţionalii eleni convocaţi pentru barajul cu Romania sunt foarte obosiţi.

„Am discutat tot timpul cu Lazăr, pentru că Goian nu prea îi cunoaşte. Lazăr e zi de zi cu cinci-şase internaţionali greci, dar nu a avut multe lucruri să-mi spună. Cert este că şi el şi cei de la PAOK sunt într-o stare avansată de oboseală. Aşa mi-a spus şi s-a văzut şi în meciul cu Olympiacos. Grecii au şi experienţa, şi valoarea de partea lor, dar noi suntem mai inventivi”, declarat subliniat Piţurcă.

GRECIA-ROMANIA. Victor Piţurcă nu crede că Grecia îşi va schimba stilul de joc pentru partida cu Romania: „E foarte circumspect antrenorul Greciei după meciul jucat anul trecut cu Romania. Au lipsit mai mulţi jucători atunci, am revăzut meciul de câteva ori. Grecia a jucat cu noi în acel meci amical exact cum au făcut-o de-a lungul preliminariilor din grupa lor. Am făcut un joc foarte bun, am reuşit să marcăm şi ne-am mai creat destul de multe ocazii. Nu cred că va mai fi acelaşi scenariu. Grecia are un joc specific al lor din care cu greu mai pot ieşi. Eu cred că vor juca de aceeaşi manieră în care au făcut-o în ultimii doi ani”.

ROMÂNIA-GRECIA. „Așa cum am anunțat în conferința de presă ulterioară vânzării online a întregii capacități a Arenei Naționale pentru meciul România – Grecia, din data de 19 noiembrie 2013, ora 21.00, contând pentru manșa a doua a play-off-ului de calificare la turneul final al Cupei Mondiale FIFA 2014, revenim cu această informare de ultimă oră, apărută în urma finalizării verificării tuturor comenzilor plasate online pe site-urile care au găzduit această vânzare.

În urma verificării respectării Termenilor și Condițiilor de achiziție a biletelor aferente meciului menționat, am constatat că mai multe comenzi plasate pe site-urile care au găzduit această vânzare nu au respectat aceste reguli (comenzi dublate/triplate, probleme cu cardurile bancare,etc)”, precizează FRF într-un comunicat. 

De aceea, începând de astăzi, 12 noiembrie a.c., ora 17.00, aceleași trei site-uri care au susținut vânzarea online – http://www.biletefotbalonline.ro/, http://www.bilete.ro/ si http://www.myticket.ro/ – vor continua vânzarea unui număr total de 2.363 de bilete devenite disponibile în urma acestor verificări, astfel:

Categoria 2 – 80 lei (sector 374, Tribuna I, Inel 3) – 216 bilete

Categoria 2 – 50 lei (sector 334, Tribuna 2, Inel 3) – 180 bilete

Categoria 3 – 40 lei (Peluze, sectoarele 311, 347 și 345, Inel 2) – 295 bilete

Categoria 4 – 30 lei (Peluze, Inel 3, sectoarele 310, 312 și 350) – 1672 bilete

Menționăm că vânzarea se va face exclusiv online, doar pe site-urile menționate mai sus, începand de astăzi, 12.11.2013, ora 17.00, și va continua până la epuizarea completă a stocului.

Reamintim și pe această cale faptul că, pentru acest joc, NU se vor deschide case de bilete la Arena Națională. 

GRECIA-ROMANIA. Victor Piţurcă are contract cu FRF până la 20 decembrie 2015, cu un salariu fix de 35.000 de euro pe lună, plus bonusuri substanţiale. Astfel, chiar dacă a ratat bonusul de calificare la Euro 2012, de 800.000 de euro, Piţurcă poate da lovitura cu calificarea la CM 2014.

Conform contractului, dacă România va trece de baraj şi va ajunge la CM 2014, Piţurcă va încasa 500.000 de euro! Selecţionerul mai are o şansă şi pentru Euro 2016, unde o calificare i-ar aduce 350.000 de euro!

Dacă va fi demis, Piţurcă va încasa toate salariile până la finalul contractului, plus o despăgubire de 350.000 de euro, egală cu prima de calificare la Euro 2016.

CITEŞTE ŞI: GRECIA – ROMANIA, meciul astrelor. Planeta Marte e cu Piţurcă, vezi toate previziunile

„Am calificat naţionala la trei turnee finale. La câţi bani am adus eu în conturile FRF, ar trebui să fiu plătit cu un million de euro pe an în următorii 20 de ani”, spunea Piţurcă în momentul semnării contractului cu FRF.

GRECIA-ROMANIA. Reunirea lotului este programată luni, la ora 12.00, la Centrul Tehnic Naţional al FRF de la Mogoşoaia.

Cele două meciuri din play-off-ul de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din 2014, contra Greciei, sunt programate la 15 noiembrie, ora 21.45, pe Stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu şi la 19 noiembrie, ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti. Meciul tur va fi transmis în direct de România TV vineri, 15 noiembrie, de la ora 21.45.

Fundaşul Răzvan Raţ spune că tricolorii au de primit din partea FRF suma totală de 250.000 de euro, ca urmare a calificării la barajul pentru CM 2012, însă dacă Federaţia va respecta termenii negocierilor dinaintea meciurilor cu Ungaria şi Turcia jucătorii echipei reprezentative nu vor primi niciun ban.

Citeşte şi LOVITURĂ MEDIA. Barajul Grecia – România se vede EXCLUSIV la România TV VIDEO

Mircea Sandu a dezvăluit cum au decurs negocierile pe care le-a purtat atunci cu jucătorii, spunând că a vrut să le dea 250.000 de euro pentru calificarea la baraj, dar reprezentanţii tricolorilor au propus o altă variantă, care avea să-i coste bani mulţi. „Pentru a stimula accederea la baraj, am discutat cu jucătorii şi le-am oferit 250.000 de euro. Răspunsul lor a fost: vrem 500.000 la 6 puncte cu Ungaria şi Turcia şi 400.000 la 4 puncte. N-au reuşit decât 3 puncte.

Apoi au spus că nu-i interesează bonusuri pentru calificare, ci doar ce vine de la FIFA. Deci au pierdut o jumătate de milion. Analizăm propunerea lor ca 50 la sută din ce primim să se ducă doar la jucători„, a spus Mircea Sandu.

Partida Grecia – România contând pentru manşa tur a play-off-ului Cupei Mondiale se va disputa, vineri, de la ora 21.45, pe stadionul „Giorgios Karaiskakis” din Pireu, ÎN EXCLUSIVITATE LA ROMÂNIATV.NET ŞI România TV

GRECIA-ROMANIA. Programul meciurilor de baraj

Prima manşă a play-off-ului european pentru Cupa Mondială din Brazilia programează, astăzi, patru partide care se vor disputa astfel:

ISLANDA – CROAŢIA (ora 21:00, Stadionul Laugardalsvollur din Reykjavik)

PORTUGALIA – SUEDIA (ora 21:45, Estadio da Luz din Lisabona

UCRAINA – FRANŢA (ora 21:45, Stadionul Olimpic din Kiev)

GRECIA – ROMANIA (ora 21:45, Stadionul Georgios Karaiskakis din Pireu)

Toate partidele retur sunt programate marţi. Echipele care vor câştiga dubla manşă se vor alătura altor nouă formaţii europene, care au obţinut calificarea direct la turneul final al Cupei Mondiale din 2014: Belgia, Italia, Anglia, Spania, Olanda, Bosnia-Herţegovina, Rusia, Germania şi Elveţia.

ROMÂNIATV.NET vă prezintă un ghid pentru fanii care vor să vadă live meciul de baraj GRECIA-ROMÂNIA:

În cazul călătoriilor cu autoturismul sau autocarul: 
– Taxele pentru autostrăzi: Taxele pentru autostrăzi în Republica Elenă, variază, în funcţie de lungimea tronsonului utilizat. 
Exemplificare: Între orasele Salonic si Atena, pe o distanță de aproximativ 520 – 570 de km, taxele de autostradă sunt de 30 euro. 

– Limitele maxime de viteză: Pe autostradă, limita maximă de viteză admisă este 130 km/h. Atenţionăm cetăţenii români să acorde maximă atenție indicatoarelor rutiere de limitare a vitezei.

– Sunt afișate indicatoarele de limitare de viteză pe partea din dreapta a sensului de mers, iar pe unele tronsoane și pe spațiul de siguranță între benzile de mers Sunt prevăzute limitări până la 80 km/h, în funcție de condițiile de drum, trafic, meteo, lucrări. 

Atenţionăm cetaţenii români să respecte intocmai limitele de viteza semnalizate de indicatoarele rutiere; 

Tabel limită de viteză admisă în Republica Elenă 

Depășirea vitezei legale cu peste 20 de km/h se pedepsește cu amendă de 100 euro, iar cu peste 30 de km./h amenda este de 350 euro si reţinerea permisului pentru 60 de zile. (Art. 20 
din Codul Rutier). 

– Detectoare radar sau aparatură anti-radar: 

NU CĂLĂTORITI ÎN GRECIA AVÂND ÎN AUTOTURISMUL DUMNEAVOASTRĂ APARATURĂ DE DETECTARE RADAR, SAU ALTE SISTEME DE DETECTARE RADAR!! FAPTUL CĂ DEŢINETI ÎN AUTOTURISM, CHIAR ŞI ÎN TORPEDOU SAU ÎN PORTBAGAJ A UNOR ASEMENEA VĂ EXPUNE LA SANCȚIUNI.
Legea elenă interzice cu desăvârşire folosirea, dar şi simpla posesie în autoturism a unor aparate antiradar, detectoarelor antiradar, alte sisteme de depistare a radarelor. In acest sens, RECOMANDĂM cetăţenilor români care călătoresc în Republica Elena sa NU deţină in autoturisme detectoare antiradar, aparate antiradar sau alte sisteme de acest gen. Deţinerea sau folosirea detectoarelor antiradar şi aparaturii antiradar este sanctionata de art. 103 din Codul Rutier elen cu o amenda de 2.000 euro, reţinerea permisului de conducere până la 30 de zile, confiscarea actelor autoturismului şi a placuţelor de înmatriculare pana la 60 de zile. 

– Parcarea: Parcarea în locurile interzise se sancţionează cu amendă cuprinsă între 40 -150 euro, la care se adaugă RETINEREA placuţelor de înmatriculare până la 20 de zile, precum şi plata taxei de parcare pentru acest interval de timp.

A T E N T I E:

  • Poliţia elenă aplică amenzi şi poate reţine permisul de conducere, actele autoturismului şiplăcuţele de înmatriculare pentru:
  • Folosirea telefonului mobil în timpul conducerii autoturismului;
  • Circulaţia pe benzile destinate mijloacelor de transport în comun;
  • Depăşirea şi incălcarea linei continue;
  • Neoprirea la semnalele agentului de circulaţie;
  • Nerespectarea semnalelor semaforului;
  • Oprirea pe autostradă in locuri neamenajate;
  • Condusul pe contrasens.

MENȚIUNE
In cazul in care cetatenii romani sunt opriti de agentii de circulatie ai politiei elene, recomandam sa se manifeste tact si bunavointa la solicitarile autoritatilor de prezentare a documentelor auto si de identitate. Recomandam cetatenilor romani sa se abtina de la orice atitudine agresiva, nervozitate, in raport cu autoritatile elene. 

CIRCULATIA IN GRECIA CU AUTOTURISME INMATRICULATE IN ROMANIA 
A T E N Ț I E: Cetăţenii români şi cetăţenii celorlalte state membre ale Uniunii Europene pot circula timp de 6 luni in Republica Elenă cu autoturisme înscrise în Romania (sau în statele membre), dacă sunt turişti şi nu au reşedinţă legală în Republica Elenă. Nerespectarea prevederilor legale în această privinţă atrage confiscarea autoturismului şi aplicarea unei amenzi între 4.000 si 6.000 euro.(Legea nr. 2960/2001, modificata prin Legea nr.3453/2006). 
In acest sens, recomandăm cetatenilor romani sa pastreze chitantele de plata bulgare pentru autostrazi si drumuri nationale, in cazul in care este nevoie de a se proba ca la acea data autoturismul nu se afla pe teritoriul elen. 
Recomandăm cu insistenta cetatenilor romani rezidenti legal sau cu domiciliul in Grecia, care intentioneaza sa intre pe teritoriul elen cu autoturisme cu numere de inmatriculare romanesti, sa solicite la punctul vamal de intrare in Grecia toate informatiile necesare inregistrarii autoturismului, pentru a preintampina posibile situatii neplacute cum ar fi confiscarea autoturismului si plata unor amenzi consistente. Prevederile elene in vigoare referitoare la 
circulatia in Grecia a unui autoturism cu numere straine, condus de catre cetateni romani rezidenti sau cu domiciliul in Grecia sunt foarte stricte ceea ce implica o informare cat mai precisa inca de la intrarea in Grecia, la punctul de frontiera elen. Recomandam si consultarea prevederilor legale in vigoare, pe aceasta tema. 

MENTIUNE:
1. Recomandam cetatenilor romani sa se informeze din timp asupra posibilelor restrictii de trafic terestru impuse de autoritatile elene si bulgare pe ruta Bulgaria-Grecia, avand in vedere ca pe tronsonul de drum ce leaga Bulgaria de Grecia este posibil sa fie efectuate lucrari la constructia autostrazii. 

2. Recomandam cetatenilor romani sa se informeze din timp asupra restrictiilor de trafic terestru, aerian, naval ce pot fi impuse de autoritatile elene ca urmare a unor potentiale actiuni de protest (greve) care au ca obiectiv blocarea unor portiuni de autostrada si drumuri nationale. 

Siguranţă şi criminalitate

  • Infracţiuni de tipul furtului din buzunare, înşelăciunilor sau furtului din maşini pot apărea în zone aglomerate (gări, staţii, parcări, centre comerciale, benzinării sau zone de servicii pe autostrăzi).
  • Recomandări generale: Cetățenilor români li se recomandă să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, numerar, cărţi de credit şi să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în autoturisme.
  • Autoturismele trebuie încuiate şi asigurate cu sisteme de alarmă.
  • În cazul călătoriei cu autobuzul sau trenul, se recomandă atenţie asupra bagajelor, pe întreaga durată a călătoriei.

În cazul unor incidente care afectează siguranţa persoanei sau a bunurilor, se recomandă să fie contactată poliţia locală precum şi cel mai apropiat oficiu consular român. 

In cazul care cetăţenii români se confruntă cu o situaţie deosebită/DE URGENȚĂ: 
În cazul producerii unui accident trebuie anunţată poliţia elenă la telefoanele 112 sau 100. În cazul Pierderii/furtului/ documentelor de călătorie, cetăţenii români pot contacta: 
Ambasada României din Atena la telefoanele Sectiei consulare: 
00302106728879 sau 00302106728875 
sau 
Consulatul General al Romaniei din Salonic la telefoanele: 
00302310340088 sau 00302310340089. 

TELEFON DE URGENȚĂ AMBASADA ROMÂNIEI LA ATENA SI CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI LA SALONIC
În cazul producerii unor situații deosebite în care sunt implicați cetățenii români (ex, accidente, spitalizări, decese, calamități naturale, alte situații de urgență precum cele menționate) numărul de telefon, de urgenţă/permanenţă al Ambasadei României din Atena, este: 0030.6980.833.448 (apelabil nonstop, în caz de urgență), Acest număr este destinat cetaţenilor români care se afla intr-o situaţie de urgenţă (accidente, spitalizări, decese, situaţii
deosebite) 

În cazul producerii unor situații deosebite în care sunt implicați cetățenii români (ex, accidente, spitalizări, decese, calamități naturale, alte situații de urgență precum cele menționate) numărul de telefon, de urgenţă/permanenţă al Consulatului General al României la Salonic este: 0030.2310.340.088 (apelabil nonstop, în caz de urgență), Acest număr este destinat cetaţenilor români care se afla intr-o situaţie de urgenţă (accidente, spitalizări, decese, situaţi 
deosebite) 

Numere de telefon de urgenţă autorităţi publice din Republica Elenă: 

112 Număr general de urgenţă; 
100 Poliţia elenă ; 
166 Asistenţa medicală de urgenta; 
199 Pompierii; 
171 Poliţia turistică; 
191 Pompierii, incendii de paduri; 
108 Paza de coastă; 
00302105230111 poliţia rutieră Atena; 
00302109642000 poliţia care se ocupa cu supravegherea aeriană; 
00302107793777 prim ajutor în caz de otrăvire; 

SPITALE PUBLICE ÎN ORASELE ATENA, NAFPLIO, KORINTH, LAMIA, PATRA LARISA 

ORASUL ATENA 

Spital EVAGGELISMOS 
ADRESĂ : IPSILADOU 45-47, 10676, ATENA 
TEL:00302132041000 

Spital GENIMATAS 
ADRESĂ : MESOGION 154 ,11527, HOLARGOS , ATENA 
TEL :0030 2132032000 

Spital IPOKRATIO 
ADRESĂ : VASILIS SOFIAS 114, 11527 , ATENA 
TEL: 0030210 7769000 

Spital ERITHROS STAVROS ADRESĂ : ERITHROU STAVROU 1, 11526, ATENA 
TEL:0030 210 6414000 
Spital LAIKO 
ADRESĂ : AGIOU THOMA 17, 11527 , ATENA 
TEL :0030 210 210 7456000 

ORASUL NAFPLIO 
Spitalul GENERAL NAFPLIO 
ADRESĂ : ASKLIPIOU ŞI KOLOKOTRONI ,21100, NAFPLIO 
TEL: 00302752027309 

ORASUL KORINTH 
Spitalul GENERAL KORINTH 
ADRESĂ : ATHINON 53 , 20100 ,KORINTHIA 
TEL : 00302741361400 

ORASUL LAMIA 
Spitalul GENERAL LAMIA 
ADRESĂ : TERMA PAPASIOPOULOU , 35100 ,LAMIA 
TEL: 00302231056700 

ORASUL PATRA 
Spitalul GENERAL PATRA 
ADRESĂ : TSERTIDU 1, 26335, PATRA 
TEL: 00302613601000 

ORASUL LARISA 
Spitalul GENERAL LARISA 
ADRESĂ : TSAKALOF 1, 41221, LARISA 
TEL: 00302410230032 

INFORMATII CONTACTE UTILE PENTRU INSULE ZAKINTHOS, CORFU, CRETA, RODOS 

INSULA ZAKINTHOS 
Spitalul GENERAL ZAKINTHOS
ADRESĂ : PERIVOLA, 29100, ZAKINTHOS
TEL: 00302695059100 

Secţia de poliţie din ZAKINTHOS 
ADRESĂ : LOMVARDOU 62, 29100, ZAKINTHOS 
TEL : 00302695024473 

INSULA CORFU 

Spitalul GENERAL CORFU 
ADRESĂ : ANDREADI IOULIAS 1, 49100, CORFU 
TEL: 00302661088100 

Secţia de poliţie din CORFU 
ADRESĂ : SAMARGI 4, PIAŢA SAROKOU, 49100, CORFU 
TEL : 00302661029153 

INSULA CRETA 

Spitalul GENERAL DIN REGIUNEA CHANIA 
ADRESĂ : MOURNIES, 73300, CHANIA 
TEL: 00302821022000 

Secţia de poliţie din regiunea CHANIA 
ADRESĂ : BULEVARD IRAKLIOU 23, 73100, CHANIA 

TEL: 00302821025856 

Spitalul GENERAL DIN REGIUNEA AG.NIKOLAOU 
ADRESĂ : PALEOLOGOU KONSTANDINOU, 72100, AG.NIKOLAOS 
TEL: 00302841343000 

Secţia de poliţie din regiunea AG.NIKOLAOU 
ADRESĂ :PIAŢA DIKASTIRION, 72100, AG.NIKOLAOS 
TEL: 00302841090813 

Spitalul GENERAL DIN REGIUNEA IRAKLIO 
ADRESĂ : KNOSSOU, 71409, IRAKLIO 
TEL :00302810368000 

Secţia de poliţie din regiunea IRAKLIO 
ADRESĂ : PIAŢA ELEFTHERIOU VENIZELOU, 71409, IRAKLIO 
TEL: 00302810282243 

Spitalul GENERAL DIN REGIUNEA RETHIMNO ADRESĂ : TRADALIDOU 17, 74100, RETHIMNO 
TEL: 00302831087100 

Secţia de poliţie din regiunea RETHIMNO 
ADRESĂ : PIAŢA IROON POLITEHNIOU 26, 74100, RETHIMNO 
TEL: 00302831088155 

INSULA RODOS 

Spitalul GENERAL RODOS 
ADRESĂ : AGI APOSTOLI, 85100, RODOS 
TEL: 00302241080000 

Secţia de poliţie din RODOS 
ADRESĂ : ETH.DODEKANISON 43, 85100, RODOS 
TEL: 00302241023278 

ASIGURĂRI MEDICALE 
Recomandăm tuturor cetățenilor români ca înainte de a se deplasa în Grecia să încheie o 
asigurare medicală de călătorie care să acopere cheltuielile ocazionate de o posibilă urgență 
medicală, ce necesită asistență medicală de urgență, tratament de urgență, intervenții 
chirurgicale de urgență, etc. 
Recomandăm cetățenilor români să se informeze din timp și la Casele Naționale de Asigurări 
din România asupra procedurilor de urmat pentru obținerea Cardului European pentru 
Asigurări de Sănătate. 

Informaţii Contacte utile în Republica Elenă 

PRIMARIA ATENA 

ADRESĂ :ATHINAS 63, PIAŢA ETHNIKIS ADISTASIS (KOTZIA), 10552 , ATENA 
TEL : 00302103722001 

MINISTERUL PROTECŢIEI CETĂŢEANULUI (PENTRU ÎNDRUMARE CĂTRE SECȚIILE 
DE POLIȚIE) 

ADRESĂ : P.KANELLOPOULOU 4, 10177, ATENA 
TEL : 00302106977000 

AEROPORT ELEFTHERIOS VENIZELOS 

ADRESĂ: SPATA 19019 ,ATENA 
TEL: 0030 210-3530000 
FAX: 0030 210-3530001 

AEROPORT THESSALONIKI “MAKEDONIA” 

ADRESĂ: KALAMARIA 55103 , SALONIC 

TEL: 0030 231 0473212 
FAX: 0030 231 0475555 

COMPANIA TAROM- AGENTIA ATENA-GRECIA 
TEL 0030210.353.04.05, FAX 0030210.353.23.23 
E-MAIL: [email protected] 

PORTUL PIREUS 

ADRESĂ: STR. AKTI MIAOULI 10, 18538 ,PIREAS 

TEL: 0030 210- 4147800 

PORTUL IGOUMENITSA 

ADRESĂ : STR. AG.APOSTOLON 7-9 , 46100 

IGOUMENITSA, JUD. THESPROTIA 

TEL: 0030 26650 99300 
0030 26650 99330 

INFORMATII CONTACTE UTILE PENTRU ORASUL SALONIC 

Consulatul General al României: 0030 2310-340 088 (apelabil nonstop, în caz de 
urgență), 
Secretariatul Consulatului 0030 2310-340 089 

Poliție: număr de urgență: 100, informații în limba engleză, franceză sau germană: 0030 2310 
554 871 
Primăria Salonicului: 0030 2310 877 777 
Autogara (KTEL): 0030 2310 595 408 
Spitalul Ippokrateio: 0030 2310 837 921 
Spitalul Papanikolaou: 0030 2310 357 602 
Spitalul Ahepa: 0030 2310 993 310, 0030 2310 993 111 
Spitalul Agios Dimitrios: 0030 2310 969 100, 0030 2310 203 121 
Spitalul Gennimatas: 0030 2310 211 221, 0030 2310 211 323 
Aeroportul Makedonia (informaţii turişti): 0030 2310 471 170, 0030 2310 473 212 
Olympic Aiways Thessaloniki: 0030 2310 368 311 
Aegean Airlines Thessaloniki: 0030 2310 280 050 
Portul Salonic: 0030 2310 593 120 
Orasul Halkidiki 

Spitalul din Polygyros: 0030 2371 024 021 
Poliția turistică: 0030 2371 021 646 
Pompieri: 0030 2371 022 644 
Căpitănia portului Nea Moudania: 0030 2373 021 172 
Căpitănia portului Ierissos: 0030 2377 022 666 
Primăria Kassandra: 0030 2374 022 209 
Primăria Polygyros: 0030 2371 021 220 
Primăria Sithonia: 0030 2375 022 922 
Primăria Moudania: 0030 2373 021 268 
Autogara din Polygyros: 0030 2371 022 309 
Autogara din Nea Moudania: 0030 2373 021 228 
Autogara din Kassandreia: 0030 2374 022 214 
Asociația Hotelierilor din Halkidiki: 0030 2351 037 219 

Orasul Katerini 

Primăria Katerini: 0030 2351 350 407 
Poliția Katerini: 0030 2351 350 490 
Prefectura Pieria: 0030 2351 069 100 
Asociația Hotelierilor din Katerini: 0030 2310 429 020 

Pentru Muntele Athos 

Biroul pentru pelerini (Salonic): 0030 2310 252 575, 252 578 
Biroul pentru pelerini (Ouranopoli): 0030 2377 071 421 
Căpitănia portului Ouranopoli: 0030 2377 071 248 
Căpitănia portului Dafni: 0030 2377 023 222