Grecia, Spania, Italia și Bali, destinații iubite de români, impun noi taxe pentru turiști în 2024

Vacanțe mai scumpe în 2024. Mai multe destinații turistice au anunțat noi taxe pentru turiști pe care trebuie să le plătească pe lângă cazare, mâncare și bilete de avion.

11 ian. 2024, 21:05
Grecia, Spania, Italia și Bali, destinații iubite de români, impun noi taxe pentru turiști în 2024
Grecia, Spania, Italia și Bali impun noi taxe pentru turiști

Vacanțe mai scumpe în 2024. Grecia, Spania, Italia și Bali au anunțat taxe noi pentru turiști.

Guvernul din Grecia a înlocuit taxa turistică cu taxa de climă. Aceasta se aplică turiștilor, iar banii obținuți vor fi folosiți pentru ajutoare în caz de dezastre naturale sau pentru reconstrucția zonelor afectate deincendii și inundații.

Citește și: Vești proaste pentru iubitorii de călătorii. O nouă taxă pentru turiști, în 2024! Cât vor plăti românii dacă aleg Grecia ca destinație

În perioada martie – octombrie, atunci când sunt cele mai aglomerate luni, pentru o noapte într-un hotel de două stele, taxa va fi de 1,5 euro și ajunge la 10 euro dacă hotelul are 5 stele.

În perioada noiembrie – februarie, taxarea este mai mică. Adică începe de la 0,5 euro pe noapte, dacă este hotel de una sau două stele și ajunge la 4 euro dacă este cazare de 5 stele.

În Barcelona, de mai bine de un deceniu li se percepe taxă turiștilor. Anul trecut, taxa municipală era de 2,75 euro, iar de anul acesta crește la 3,25 euro.

Taxa turisitcă va fi de anul acesta și în Valencia. Va fi achitată de cei care se cazează în hoteluri, pensiuni, apartamente și campinguri. Vizitatorii trebuie să plătească între 50 de cenți și 2 euro pe noapte. Și pasagerii navelor de croazieră vor plăti 1 euro și jumătate pe zi.

Citește și: Românii vor merge în vacanță în Grecia pe autostradă. Când va fi finalizat proiectul

Cei ce vor să plece în Bali, trebuie să pregătească mai mulți bani. Taxa pentru turiști este de 8,8 euro.

Veneția, unul dintre cele mai supra-aglomerate orașe din Europa, impune turiștilor o taxă de 5 euro pentru a intra în weekendurile de vârf. Cei care vin la Veneția, de exemplu, doar pentru cină sau pentru un concert după ora 16 nu trebuie să plătească.