Românii vor merge în vacanță în Grecia pe autostradă. Când va fi finalizat proiectul

România și Grecia vor fi legate printr-o autostradă care va fi construită în următorii cinci ani. Pentru realizarea acestui proiect a fost semnată deja o declarație comună în cadrul întâlnirii de la Varna între premierii celor trei ţări.

07 nov. 2023, 15:21
Românii vor merge în vacanță în Grecia pe autostradă. Când va fi finalizat proiectul

Guvernul bulgar vrea să creeze o axă rutieră care să lege oraşele Alexandroupoli și Ormenio din regiunea grecească Evros de oraşul Constanța din România. Proiectul a fost prezentat de ministrul de finanțe al Bulgariei, Assen Vassilev, la prima conferință internațională a Southeast Europe Connectivity Forum (SECF).

Citește și: Lucrările lui Umbrărescu sunt în grafic! Autostrada Bucureștiului este aproape gata. Noi imagini de pe șantier

Autostrada Alexandroupoli – Constanţa, care ar traversa Bulgaria, ar trebui să fie gata în cinci ani. În bugetul acestui coridor a fost inclusă o garanție de șase miliarde de euro și este așteptată selecția consorțiului care va realiza construcția acestuia.

Citește și: Ce porțiuni din Autostrada Moldovei vor fi deschise în 2024. Este promisă încă din 2014

Întrebat despre finanțarea proiectului, ministrul bulgar de finanțe a spus că vor fi ceruți bani de la Uniunea Europeană pentru a compensa costurile, dar nu va opri între timp proiectul în așteptarea finanțării.

„Banii sunt deja disponibili și bineînțeles că putem ajuta și țările vecine pentru ca (proiectul) să poată fi finalizat mai repede. Este foarte important pentru comerțul dintre țări mai ales după războiul din Ucraina și acum din Gaza”, a mai spus Vassilev.