Grecia va fi măturată de furtuni puternice. A fost emisă alertă de fenomene extreme în mai multe regiuni

Românii care merg în Grecia sunt avertizați de Ministerul Afacerilor Externe că țara este sub alertă meteo de ploi puternice, furtună și grindină.

19 iul. 2021, 12:26
Grecia va fi măturată de furtuni puternice. A fost emisă alertă de fenomene extreme în mai multe regiuni

Grecia va fi măturată de furtuni puternice în următoarele două zile. Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia că Serviciul Național de Meteorologie elen a emis o avertizare meteorologică cu privire la manifestarea unor fenomene meteorologice extreme (precipitații abundente, furtuni puternice însoțite local de grindină și intensificări însemnate ale vântului), pentru intervalul 19-20 iulie 2021.

Frontul depresionar va afecta în cea mai mare parte centrul și nordul Greciei, fenomenele fiind prognozate a se manifesta mai intens în regiunile Epir, vestul și centrul Macedoniei, Tesalia, insulele Sporade și părțile de nord ale regiunii Attica și insulei Evia, cel puțin până în după amiaza zilei de luni, 19 iulie 2021.

MAE informează că cetățenii români care vor fi afectaţi de fenomenele meteo extreme pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106710035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Citeşte şi: Avertizare meteo. Val de fenomene extreme în România. COD GALBEN de caniculă şi furtuni în toată ţara

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă ( +306978996222) și Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Pe lângă faptul că Grecia va fi măturată de furtuni puternice în următoarele două zile, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/travel-advice_en, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”, care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Citeşte şi: Tornadă de ţânţari, în Siberia. Miliarde de insecte i-au îngrozit pe turişti VIDEO


loading...