Tornadă de ţânţari, în Siberia. Miliarde de insecte i-au îngrozit pe turişti VIDEO

În Rusia, o adevărată tornadă din ţânţari a fost suprinsă într-o localitate din regiunea Kamceatka, în Extremul Orient rus.

19 iul. 2021, 09:58
Tornadă de ţânţari, în Siberia. Miliarde de insecte i-au îngrozit pe turişti VIDEO

Ploile extrem de abundente pot crea zone umede, în care ţânţari depun ouă, și pot provoca roiuri înspăimântătoare după eclozare. Însă, conform contului de Twitter al Siberian Times, un creator de conținut în limba engleză foarte urmărit din extremul est al Rusiei, aproximativ un miliard de masculi roiesc și îşi caută femele, în adevărate tornade.

Roiuri imense de ţânţari își fac anual apariția în această perioadă în estul Rusiei. Fenomenul nu este unul ieșit din comun, localnicii s-au obișnuit cu el, dar poate fi surprinzător pentru turiști. Durează aproximativ două săptămâni, iar insectele care se adună în așa-numitele „tornade” sunt de fapt masculii care intenționează să se împerecheze. În această perioadă insectele nu provoacă înțepături.

Citeşte şi Reacţii ironice ale bucureştenilor, după ce Nicuşor Dan a anunţat pe Facebook al patrulea tratament împotriva ţânţarilor

Citeşte şi Siberia în plin dezastru natural. Incendiile au cuprins tot: “Ne sufocăm, plămânii noștri sunt otrăviți de fumul usturător”. Patrimoniu UNESCO, în flăcări VIDEO