Grecia, zguduită de un nou cutremur, în mai puțin de 48 de ore. Seismul a avut magnitudine 5,9

Un cutremur de magnitudine 5,9 pe scara Richter s-a înregistrat joi seară, cu puţin înainte de ora 21.00 locală, în regiunea Elassona, în apropiere de oraşul Larissa în centrul Greciei, a anunţat Observatorul Naţional al Institutului de Geodinamică din Atena.

04 mart. 2021, 22:14
Grecia, zguduită de un nou cutremur, în mai puțin de 48 de ore. Seismul a avut magnitudine 5,9

Seismul s-a produs la o adâncime de 10 km şi a avut epicentrul la 17 km sud-vest de oraşul Elassona, zonă care în ultimele ore „vibrează” non-stop, potrivit portalului grec de ştiri In.gr. preluat de Reuters. Acest ultim cutremur din Grecia s-a produs joi seara, la ora 20.38.

Cutremurul a fost resimțit de la Salonic, în nordul ţării, până la Atena, în sud și la Patras, în sud-vest. Mişcarea telurică a durat destul de mult, potrivit martorilor. Nu au fost raportate încă persoane rănite sau pagube materiale.

Citeşte şi Covid-19: Grecia prelungeşte lockdown-ul până pe 8 martie: „Un an mai târziu, încă ducem lupta”

Miercuri după-amiază, un seism cu magnitudinea 5,9 grade pe scara Richter s-a produs în aceeaşi regiune din centrul Greciei.

Epicentrul seismului de miercuri a fost localizat la 21 km sud-vest de localitatea Elassona. Un oficial al serviciului de pompieri din Atena a declarat că nu există informaţii privind pagube materiale sau eventuale victime până acum, însă a adăugat: „Colegii mei au simţit cutremurul, a fost puternic”. Seismologul grec Vassilis Karathanasis a declarat că seismul a fost resimţit în toată Grecia.

Citeşte şi Condiţia impusă de Grecia pentru sezonul estival: pașaport de vaccinare sau test PCR negativ

Institutul Național de Cercetare pentru Fizica Pământului susține că seismul de miercuri s-a produs la ora 12:16:12 (ora locală a României), în Grecia, la adâncimea de 30 kilometri. Cutremurul s-a produs la 119 kilometri SV de Salonic, 176 kilometri nord de Patras, 248 kilometri sud de Skopje, 248 kilometri NV de Pireu, 249 kilometri NV de Atena, 252 kilometri SE de Tirana și 288 kilometri SE de Prizren.

Potrivit „Ekaterimeni”, seismul a afectat o regiune la nord-vest de orașul Larissa din centrul Greciei, însă nu au fost raportate victime sau daune majore. Cutremurul a fost urmat de altul, de 4,6 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimțit în mai multe zone din Grecia și chiar în Atena.