Condiţia impusă de Grecia pentru sezonul estival: pașaport de vaccinare sau test PCR negativ

Grecia se pregătește de sezonul estival, dar vor exista restricții pentru turiști. Ministrul Turismului din Grecia, Harry Theoharis, a explicat că se va putea merge în vacanță doar cu certificat de vaccinare sau test PCR negativ.

18 feb. 2021, 10:53
Condiţia impusă de Grecia pentru sezonul estival: pașaport de vaccinare sau test PCR negativ
Condiţia impusă de Grecia pentru sezonul estival

Condiţia impusă de Grecia pentru sezonul estival. ”Conditia obligatorie pentru ca cineva sa calatoreasca in tara noastra si sa ramana (n.r. – masura nu este valabila pentru strainii care tranziteaza tara) va consta in fie un test molecular negativ, fie un certificat de vaccinare. Practic, cine nu are certificat de vaccinare la intrarea in tara poate prezenta un test negativ PCR”, a spus Harry Theoharis, pentru postul de radio grecesc Thema 104.6FM, potrivit stiripesurse.ro.

Ministrul Turismului a adăugat că niciun hotel din Grecia nu poate refuza un turist care nu a fost vaccinat anti-COVID.

Citeşte şi: Grecia, lovită de o furtună de zăpadă. Strat consistent la Atena, iar în nordul ţării s-au înregistrat minus 15 grade VIDEO

Condiţia impusă de Grecia pentru sezonul estival

Spania şi Grecia insistă pentru introducerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul UE, pentru relaxarea călătoriilor, în timp ce Israelul va emite paşapoarte „verzi” pentru cei vaccinaţi.

Ministrul de externe al Spaniei, Arancha Gonzalez, a afirmat că ţara sa insistă pe lângă Uniunea Europeană şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică pentru crearea de certificate de vaccinare, care să ajute la revitalizarea deplasărilor. „Ne îndreptăm inevitabil spre un certificat de vaccinare. Va fi un element foarte important pentru garantarea reluării în siguranţă a mobilităţii”, a declarat Arancha Gonzalez, în tr-un interviu pentru RTVE.

Aceasta a precizat că emiterea unui astfel de document ar trebui coordonată la nivel european sau chiar la nivel mondial, adăugând că un certificat de vaccinare le-ar permite oamenilor să călătorească, aşa cum se întâmplă acum cu testele PCR.

La rândul său, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat într-un interviu pentru EurActiv că prin introducerea în UE a unui certificat de vaccinare digital, convenit de statele membre, „putem să ne redeschidem rapid, să relansăm turismul şi petrecerea timpului liber şi să le permitem cetăţenilor noştri să se mişte liber şi fără restricţii dintr-o ţară în alta”.

Voi susţine un astfel de acord la reuniunea Consiliului European din această săptămână”, a mai afirmat prim-ministrul elen.

În acelaşi timp, în Israel, toţi cetăţenii care au primit cele două doze necesare se vor putea înregistra online pentru a primi ”un paşaport verde”, care le va permite să călătorească fără să mai fie nevoiţi să stea în carantină la revenirea în Israel. Paşaportul verde le-ar putea totodată permite să participe la evenimente culturale cum ar fi concerte, de îndată ce astfel de manifestări vor fi reluate.

Pentru a evita discriminarea, israelienii care nu doresc să facă vaccinul vor avea opţiunea de a prezenta un test negativ pentru coronavirus, realizat cu cel mult 48 de ore înaintea evenimentului.