Covid-19: Grecia prelungeşte lockdown-ul până pe 8 martie: „Un an mai târziu, încă ducem lupta”

Covid-19. Guvernul grec a prelungit vineri până pe 8 martie lockdownul în vigoare în Atena şi în mai multe regiuni din ţară, ratele de infectare cu coronavirus rămân ridicate, scrie AFP.

26 feb. 2021, 22:24
Covid-19: Grecia prelungeşte lockdown-ul până pe 8 martie: „Un an mai târziu, încă ducem lupta”
Grecia prelungeşte lockdown-ul până pe 8 martie

Covid-19: Grecia prelungeşte lockdown-ul până pe 8 martie. „Epidemiologii noştri au considerat necesară extinderea măsurilor„, a declarat vice-ministrul Protecţiei civile Nikos Hardalias, la un an de la apariţia primului caz de Covid-19 în Grecia.

Citeşte şi: Grecia, lovită de o furtună de zăpadă. Strat consistent la Atena, iar în nordul ţării s-au înregistrat minus 15 grade VIDEO

Un an mai târziu, încă ducem lupta (…) Nu vom da înapoi„, a adăugat responsabilul vizibil emoţionat în timpul unei conferinţe de presă. „Datorită vaccinurilor, libertatea nu este prea departe„, a precizat el.

Potrivit epidemiologistului Gikas Magiorkinis, membru în comitetul pentru coronavirus al Ministerului Sănătăţii, internările la terapie intensivă au crescut cu 12% săptămâna aceasta., potrivit News.ro.

Covid-19: Grecia prelungeşte lockdown-ul până pe 8 martie

Grecia

este supusă unuei izolări stricte de la începutul lui noiembrie. Unele măsuri au fost relaxate puţin înainte de Crăciun, dar restricţiile au fost impuse din nou în februarie, într-o manieră inegală, conform cu gravitatea pandemiei din regiuni.

Pandemia a provocat 6.400 de morţi în ţara unde au fost recenzate 188.000 de cazuri. Mai mult de 826.000 de persoane au fost deja vaccinate, la o populaţie de 10,7 milioane.

Condiţia impusă de Grecia pentru sezonul estival

Grecia se pregătește de sezonul estival, dar vor exista restricții pentru turiști. Ministrul Turismului din Grecia, Harry Theoharis, a explicat că se va putea merge în vacanță doar cu certificat de vaccinare sau test PCR negativ.

”Conditia obligatorie pentru ca cineva sa calatoreasca in tara noastra si sa ramana (n.r. – masura nu este valabila pentru strainii care tranziteaza tara) va consta in fie un test molecular negativ, fie un certificat de vaccinare. Practic, cine nu are certificat de vaccinare la intrarea in tara poate prezenta un test negativ PCR”, a spus Harry Theoharis, pentru postul de radio grecesc Thema 104.6FM, potrivit stiripesurse.ro.

Ministrul Turismului a adăugat că niciun hotel din Grecia nu poate refuza un turist care nu a fost vaccinat anti-COVID.

„Ne îndreptăm inevitabil spre un certificat de vaccinare. Va fi un element foarte important pentru garantarea reluării în siguranţă a mobilităţii”, a declarat Arancha Gonzalez, în tr-un interviu pentru RTVE.

Aceasta a precizat că emiterea unui astfel de document ar trebui coordonată la nivel european sau chiar la nivel mondial, adăugând că un certificat de vaccinare le-ar permite oamenilor să călătorească, aşa cum se întâmplă acum cu testele PCR.