Grefier din Sighetu Marmației, trimis în judecată după ce a clasat un dosar prin falsificarea semnăturii procurorului și a furat alte 300 de dosare penale

Un grefier de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației a furat 300 de dosare penale și le-a depozitat lângă casa lui. Într-unul din ele a dat o soluție de închidere a anchetei, în fals.

06 mart. 2024, 22:44
Grefier din Sighetu Marmației, trimis în judecată după ce a clasat un dosar prin falsificarea semnăturii procurorului și a furat alte 300 de dosare penale
Grefier trimis în judecată după ce a furat peste 300 de dosare penale

Un grefier din Sighetu Marmației a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, uzurparea de calități oficiale, favorizarea făptuitorului, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Citește și: Dănuţ Lupu ar putea fi eliberat din închisoare joi. Problemele cu legea ale fostului fotbalist nu se opresc aici

Anchetatorii au stabilit că în noiembrie 2023, el a sustras 323 dosare penale și alte înscrisuri oficiale, înregistrate sau aparținând Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației și le-a depozitat într-un spațiu aflat în apropierea imobilului în care locuia.

La data de 2 noiembrie 2023 a abordat un martor într-un dosar, căruia i-a spus că e procuror și i-a dat de înțeles că va întocmi o soluție de netrimitere în judecată în dosarul penal în care acesta era cercetat pentru o infracțiune la regimul rutier.

Citește și: Legea 2 Mai a fost votată! Traficanții de droguri nu mai pot primi pedeapsă cu suspendare. Alina Gorghiu: „Trebuie să ne protejăm copiii de traficul de droguri”

În consecință, el a întocmit ulterior o ordonanță de clasare, falsificând semnătura procurorului de caz. Acesta i-a și dat persoanei direct vizate un exemplar al ordonanței de clasare.

În 23 decembrie 2023, anhetatorii au făcut trei percehziții domiciliare în județul Maramureș, iar cinci zile mai târziu una în județul Maramureș, iar cinci zile mai târziu una în județul Bistrița-Năsăud. Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Baia Mare.