Greşeala banală pe care o fac şoferii iarna. Cum să protejezi vopseaua maşinii de zăpada cu sare şi alte substanţe corozive

Ce ar trebui sa faci in sezonul rece si de ce ar fi bine sa acorzi o mai mare atentie pe timpul iernii pentru a te asigura ca masina ta nu o sa fie afectata.

12 ian. 2022, 20:56
Greşeala banală pe care o fac şoferii iarna. Cum să protejezi vopseaua maşinii de zăpada cu sare şi alte substanţe corozive

Greşeala banală pe care o fac şoferii iarna. 8 moduri de protejare a vopselei masinii in timpul iernii

Sezonul de iarnă este dur pentru toată lumea, dar este și greu pentru mașinile noastre. Ploaia, zăpada și gheața își prezintă toate propriile provocări. În plus, în România, utilizarea sării pentru îngrijirea drumurilor crește semnificativ efectul coroziv pe care umezeala iernii îl are asupra vopselei vehiculelor.

Greşelile banale pe care le fac şoferii pe timp de iarnă. Atenţie la frâna de mână, lichidul de parbriz şi dezaburire! VIDEO
Sezonul acesta a fost deosebit de lung și de dificil. Autoritatile a folosit mii de tone de sare în această iarna trecută pentru a menține traficul curgând și pentru a face drumurile din Romania mai sigure pentru șoferi. În această perioadă a anului, nu putem fi niciodată siguri că sezonul de zăpadă, gheață și sare s-a încheiat încă. Iată cele 8 sfaturi pentru protejarea exteriorului mașinii dvs. până la sfârșitul iernii.

  • Spălați mașina în mod regulat;
    Aplicați ceară după spălarea mașinii;
    Parcați pe stradă, de preferință în interiorul unui garaj;
    Folosiți un capac auto atunci când parcați în exterior;
    Aplicați un film de protecție a vopselei;
    Folosiți o perie moale sau o mătură pentru îndepărtarea zăpezii;
    Completați orice pete de rugină pe caroseria mașinii;
    Curățați bine vehiculul la sfârșitul iernii.

8 SFATURI DE ÎNGRIJIRE A EXTERIORULUI MAȘINILOR PENTRU IARNĂ:

Toate acestea pot face ravagii în vopseaua auto. Sarea accelerează procesul de rugină, care mănâncă toate suprafețele expuse, inclusiv caroseria și componentele mașinii. Boabele de sare provoacă, de asemenea, daune vopselei, cioplindu-le atunci când zboară în sus și lovesc vehiculul în timp ce conduceți. Vestea bună este că primăvara este chiar după colț! Aflați mai multe despre acești pași pentru a vă menține mașina curată în timpul și la sfârșitul sezonului.

Greşeala banală pe care o fac şoferii iarna. SPALAREA AUTOVEHICOLULUI
Cel mai bun mod de a vă proteja mașina de efectul coroziv al sării și al apei este să o spălați des. Asigurați-vă că vă opriți la spălarea auto favorită locală după fiecare furtună de iarnă. Vrei să fii sigur că și șasiul mașinii se spală bine, deoarece este una dintre cele mai afectate zone din acest sezon. Spălând sarea în mod regulat, ajutați la prevenirea formării ruginii.

CEARĂ ACTIVĂ
Există o tendință de a lasa îngrijirea mașinii la pe ultimul loc in topul prioritatilor  în timpul iernii. Însă vă încurajăm să nu lăsați pic de vreme rece să pună în pericol corpul mașinii. Dacă aveți un garaj, găsiți o zi mai caldă pentru a vă parca mașina și pentru a aplica o ceară rapidă. Sau, răsfățați-vă cu detalii complete eventual puneți o husă de iarnă pe mașină. Prin aplicarea cerii, puneți în esență un strat protector peste vopsea. Ceara creează o barieră între corpul mașinii și zăpada, gheața, sarea, pietrișul și murdăria care se află peste tot în timpul iernii. Aplicarea cerii este întotdeauna un bun sfat de întreținere, dar este deosebit de important la sfârșitul toamnei, înainte de prima zăpadă. Pentru retușuri sau pentru a economisi timp, puteți utiliza și un produs convenabil cu ceară spray.

Citește și: Trucul ieftin care ține parbrizul dezghețat pe timp de iarnă. Toți șoferii trebuie să știe acest lucru! Au nevoie doar de o legumă banală

PARCATI pe cât se poate ÎN INTERIOR
Evitați parcarea pe stradă. Plugurile și camioanele cu sare vor trece oricând pentru a menține drumurile libere în timpul iernii. Nu doriți ca vehiculul dvs. să fie improscat cu zăpadă și sare. Parcarea pe stradă lasă, de asemenea, mașina vulnerabilă la daunele cauzate de alte mașini care circulă pe drumul înghețat. Pentru a proteja vopseaua și întregul vehicul, cel mai bine este să parcați într-un garaj sau, cel puțin, pe alee.

ACOPERIREA CU O HUSA AUTO
Dacă mașina dvs. va sta afară pentru o perioadă de timp în timpul iernii, protejați-o de elementele cu un capac. O husă auto special concepută pentru protecția împotriva vremii reci va păstra excesul de umiditate și gheață de pe vopseaua mașinii. În plus, va reduce uzura cauzată de răzuirea gheții și perierea zăpezii de pe vehicul. Proprietarii de mașini adoră aceste tipuri de huse, deoarece economisesc timp pregătind mașina pentru a merge dimineața.

Greşeala pe care o fac şoferii în sezonul de iarnă. Sfaturile lui Titi Aur VIDEO

CONLANTAREA MASINII
Zgârieturile și zgârieturile sunt o problemă comună în partea din față a mașinilor. Aplicarea unui film de protecție a vopselei este o modalitate eficientă de a salva mașina de daunele cauzate de murdărie, pietriș și sare. Aceste filme auto concepute special sunt transparente și subțiri – abia vizibile – dar durabile.

POLISHAREA
La începutul iernii, fiecare detaliu auto și accesoriu auto oferă o selecție elaborată de răzuitoare și perii de gheață. Dar, adevărul este că aceste instrumente dure nu sunt bune pentru vopseaua auto pe termen lung. Folosirea răzuitorilor și a periilor dure poate zgâria mașina și face micro-abraziuni pe suprafața vopselei. În schimb, optează pentru o perie cu peri moi sau o mătură specifică pentru deszăpezire cu cap de spumă.

Patch-ul peste
În timpul iernii, în timp ce mașinile circulă prin nămol sărat, rugina atacă agresiv orice metal neprotejat. Vopseaua zdrobită sau zgâriată lasă metalul caroseriei neajutorat pentru a combate coroziunea. Dacă există zgârieturi pe mașina dvs., asigurați-vă că atingeți vopseaua sau fixați-o de către un atelier de vopsitorie auto profesionist cât mai curând posibil.

Greşeala banală pe care o fac şoferii iarna CURĂȚAREA MASINII DUPA IARNĂ
Când iarna se sfârșește, profitați de vremea caldă de primăvară. Folosiți acest timp pentru a vă curăța bine mașina și a aplica un strat proaspăt de ceară. Trecerea prin spălătoria auto poate fi, de asemenea, utilă, deoarece acestea sunt mai bune la spălarea trenului de rulare.