Greşeala majoră care îţi strică rufele puse în maşina de spălat. Mare atenţie la acest detaliu! VIDEO

Oricine poate spăla rufe la maşină dacă citeşte instrucţiunile cu atenţie. Totuşi, când vorbim de rufe speciale, riscurile sunt mari dacă nu cunoşti nişte secrete.

20 nov. 2021, 09:52
Greşeala majoră care îţi strică rufele puse în maşina de spălat. Mare atenţie la acest detaliu! VIDEO

Maşina de spălat are programe speciale pentru fiecare tip de rufe, dar nici acestea nu sunt infailibile, astfel că la final multe dintre acestea nu mai pot fi folosite fie pentru că sunt rupte, fie pentru că s-au pătat de la culori.

Deși pare a fi un subiect cât se poate de banal, spălarea prosoapelor din microfibră necesită multă atenție la detalii. Gospodinele recomandă ca prosoapele să fie puse separat în mașina de spălat și să fie curățate fără să se amestece cu alte haine.

Pune o linguriţă de bicarbonat în maşina de spălat! Rezultatele vor fi fantastice. Trucul pe care e musai să-l cunoşti

Când puneți prosoape din microfibră în mașina de spălat alături de textile din bumbac sau alte materiale care se scămoșează, acestea vor ieși acoperite cu scamele respective. De aceea, indicat ar fi să le spălați separat și să curățați ațele bine cu o rolă specială de îndepărtat scame, înainte de a le pune în uscător.

Înainte de a face altceva, specialiștii vă recomandă să scuturați bine de tot prosoapele, fie afară, fie într-un sac de gunoi, pentru a îndepărta murdăria și praful existente, astfel încât acestea să nu ajungă să fie redistribuite înapoi pe prosoape, în mașina de spălat.

Este necesar, de asemenea, să spălăm prosoapele din microfibră după fiecare utilizare. Motivul este unul extrem de simplu. Deoarece mizeria prinsă în fibra prosoapelor poate zgâria și deteriora suprafețele pe care alegeți să le lustruiți.

Cum speli pantofii sport la mașina de spălat

Dacă ar trebui sau nu să îți speli adidașii în mașina de spălat depinde cu adevărat de materialul din care sunt confecționați. Poți determina dacă pantofii sau adidașii pot fi spălați sau nu verificând eticheta de îngrijire, dar, ca regulă generală, cel mai bine este să nu speli la mașină pantofii care sunt confecționați din țesături pe bază de animale, cum ar fi pielea sau pielea de căprioară ori pielea întoarsă. Apa poate deteriora cu ușurință aceste materiale, așa că cel mai bine este să folosești produse de curățare special concepute pentru aceste țesături sau poți duce pantofii la un profesionist. De asemenea, adidașii și pantofii confecționați din materiale delicate, cum ar fi satinul sau mătasea, sau cei care sunt împodobiți cu pietricele sau aplicații ar trebui curățați cu o grijă specială. Cu toate acestea, există multe alte tipuri de pantofi care pot fi spălați în siguranță în mașină.

7 metode simple şi eficiente pentru a vă curăţa încălţările. Apa micelară sau sucul de lămâie, mult mai potrivite decât maşina de spălat

Este ușor să speli pantofii sport în mașina de spălat și adidașii pentru copii, deoarece aceștia sunt adesea confecționați din materiale textile precum bumbacul, nailonul și poliesterul, iar aceste materiale sunt capabile să reziste la o spălare în mașină.  Unii pantofi sunt confecționați din alte materiale, de asemenea, lavabili la mașină, așa că asigură-te că verifici eticheta de îngrijire pentru a vedea dacă poți economisi timp aici.  La urma urmei, de ce să te chinui spălându-i peste chiuvetă de mână dacă poți pur și simplu să-i bagi în mașină? Cu siguranță că poți face cu totul altceva în acest timp. Dacă pe eticheta de îngrijire a încălțămintei scrie „a se spăla numai manual”, atunci nu uita că este posibil să poți spăla pantofii la mașina de spălat pe o setare de „spălare manuală”. Procedează cu prudență.

Pasul 1: Citește eticheta

Înainte de a face orice altceva, citește întotdeauna eticheta de îngrijire de pe adidașii tăi pentru a vedea dacă pot fi spălați sau nu.  Eticheta va sugera cel mai bun mod de a spăla pantofii în funcție de tipul de țesătură din care sunt confecționați.  Dacă pantofii sau adidașii nu pot fi spălați complet (fie în mașină, fie manual), atunci poți folosi o periuță de dinți veche pentru a îndepărta murdăria superficială evidentă. De asemenea, este posibil să poți folosi o cârpă umedă ca alternativă la spălare.

Pasul 2: Pregătește adidașii sau pantofii

Pentru a îți pregăti pantofii pentru mașina de spălat, scoate șireturile și freacă orice murdărie de pe suprafață – poți folosi o periuță de dinți veche pentru a intra în zonele mai mici, cum ar fi orificiile în care intră șireturile, și o perie mai mare, cu peri rigizi, pentru suprafața pantofului în sine.  Pentru murdăria mai evidentă sau mai încăpățânată, ține pantofii sub un robinet cu apă curentă pentru a îndepărta excesul de resturi și pete. Dacă îți acorzi timp pentru a pregăti astfel pantofii, mașina de spălat își va face treaba în mod eficient și eficace.

Pasul 3: Protejează-ți pantofii 

Este o idee bună să introduci pantofii, și șireturile, într-o pungă de rufe din plasă pentru a îi proteja de agățarea în interiorul tamburului.  Dacă nu ai o pungă sau un săculeț de rufe, o față de pernă goală este o alternativă bună. Dacă ai încercat vreodată să speli adidașii înainte, știi că poate fi puțin zgomotos, așa că ari fi bine să completezi restul încărcăturii de spălat cu prosoape.  Acestea vor acționa ca un tampon, ajutând la oprirea loviturilor adidașilor împotriva tamburului în timpul spălării.

Pune câteva șervețele umede în mașina de spălat. Hainele tale vor arăta fabulos! Toate gospodinele trebuie să știe acest truc!
Pasul 4: Pregătește mașina

În loc să optezi pentru o spălare caldă, menține temperatura apei la o temperatură mai rece de 30 de grade pentru a preveni ca culorile pantofilor tăi să curgă sau să se estompeze.  Acest lucru este deosebit de important dacă spălați materiale textile sau nailon, deoarece nu vrei să le distrugi acel strat subțire de vopsea. Folosește un detergent bun pentru culori. Pune un capac în tambur înainte de a adăuga prosoapele și apoi pantofii.

Pasul 5: Usucă la aer

Este o idee bună să îți usuci adidașii la aer, mai degrabă decât să îi usuci în uscător. Căldura ridicată din uscătorul de rufe poate face ca o parte din lipici să se topească, lăsând pantofii vulnerabili la rupere.  Pune pantofii într-un loc cald și pune înăuntru niște ziar mototolit. Acest lucru nu numai că ajută la absorbția excesului de umiditate, dar te asigură și că adidașii se usucă în forma corectă, astfel încât știi că vor fi la fel de confortabili ca întotdeauna.

Adaugă o aspirină în mașina de spălat. Rezultatul este uimitor. Trucul care a dat pe spate toate româncele

Fie că alergăm de la o ședință la alta sau pur și simplu încercăm să ținem pasul cu copiii, pantofii și adidașii noștri sunt cu siguranță supuși la încercări și sigur ai avut de-a face cu pete destul de neobișnuite.  Oricare ar fi cea mai ciudată pată pe care o aveți pe pantofi, sfaturile acestea practice de spălare te pot ajuta pe viitor. Cum folosești bicarbonatul de sodiu ca să scapi de petele de ulei de pe haine și alte trucuri la fel de eficiente

Cum cureți o geacă la mașina de spălat, fără să se strice. Cea mai tare metodă
Gecile cu puf sunt extrem de călduroase, însă greu de întreținut. Află că nu o să mai fie nevoie să le eviți atunci când le vezi în magazine, ținând cont că ele pot să fie spălate și curățate chiar și acasă! Tot ce trebuie să faci este să respecți anumiți pași esențiali.

Nu trebuie să folosești sub nicio formă detergent sub formă de pudră pentru ca acesta să nu se lipească de haină. De asemenea, alege modul de spălare delicată, cu o temperatură de aproximativ 30 de grade Celsius. Programul de clătire trebuie să fie folosit de 2-3 ori pentru a se elimina reziduurile.

Imediat după ce a fost spălată, geaca trebuie să fie pusă în uscător și lăsată timp de 2 sau 3 ore. Află că poți adăuga mingi speciale sau de tenis pentru ca aceasta să nu își piardă forma. Totuși, ea poate să fie lăsată și pe o culme de rufe, însă procesul o să dureze mai mult.

Obiectul vestimentar trebuie să fie întors la fiecare 20-30 de minute pentru a se usca într-un mod cât se poate de uniform. Puful poate să fie menținut în mișcare cu ușoare bătăi de palmă, sau pur și simplu prin scuturare. O să observi că aceasta o să își păstreze forma și nu o să existe probleme!

De asemenea, după ce aceasta s-a uscat, ea trebuie să fie așezată pe o suprafață plană pentru a distribui uniform penele în cazul în care ele au fost încâlcite. Totuși, poți folosi un uscător de păr cu aer rece pentru a te asigura că fluxul de aer o să distrugă micile mingi de puf formate.

Gecile de puf nu trebuie să fie depozitate în pungi. Ele trebuie să fie puse pe umerașe în dulap, sau pur și simplu împachetate și lăsate pe rafturi. Mai mult, în timp ce sunt spălate, nu este recomandat să fie folosit un detergent pentru îndepărtarea petelor, ținând cont că penele pot să fie deteriorate.