Greşeala majoră pe care o faceţi la Lidl, Kaufland, Cora sau Carrefour. Atenţie mare la raft!

Pandemia de coronavirus a schimbat regulile în supermarketuri, dar unele obiceiuri proaste ale românilor sunt mai vechi decât pandemia.

28 oct. 2021, 06:28
Greşeala majoră pe care o faceţi la Lidl, Kaufland, Cora sau Carrefour. Atenţie mare la raft!

Lidl, Kaufland, Cora sau Carrefour au făcut multe aprovizionări în pandemie, după ce românii au luat cu asalt rafturile magazinelor pentru a-şi face provizii de teama restrciţiilor sau a scumpirilor care se anunţă de la 1 noiembrie. În aceste condiţii, s-au format aglomeraţii, distanţa socială s-a realizat doar de purtatul măştii de protecţie, iar cozile au revenit aproape ca în vremea comunismului.

În aceste condţii, mare atenţie!,  pentru că o greșeală banală ar putea să atragă foarte multe probleme!

Românii îşi fac provizii de teama scumpirilor şi a restricţiilor. Magazinele au decis limitarea cantităţii de produse de primă necesitate achiziţionate de o singură persoană

Mulţi cumpărători nu mai au răbdare să treacă de casele de marcat şi fie consumă un baton de ciocolată din coş, fie deschid o apă înainte de a fi plătite, ceea ce este ilegal chiar dacă se păstrează ambalajul pentru a fi scanat. „În comerț, regula generală este: ‘Bunurile rămân în proprietatea comerciantului până la achitarea lor’. Strict vorbind, acest lucru înseamnă că consumul de alimente în supermarket nu respectă cerințele legale.”, au spus reprezentanții Kaufland pentru echo24.de.

Cum se intră în Lidl, Kaufland sau Cora din această săptămână

Conform noilor restricții din România, intrate în vigoare pe 25 octombrie, pentru limitarea efectelor pandemiei, magazinele se închid de la ora 21:00, iar în centrele comerciale au acces doar persoanele ce dețin un certificat verde, care să ateste fie imunizarea prin vaccinare, fie trecerea prin boala COVID-19. În acest context, Lidl și-a informat  clienții săi în legătură cu, precizând regulile după care se va face accesul în aceste magazin, începând de luni.

LIDL vinde joi un produs care va face furori. Nici de Black Friday nu este aşa ofertă la gadgeturi
Astfel, clienții Lidl nu au nevoie de certificat verde așa cum au specificat chiar reprezentații magazinului. Mai mult, reprezentanții Lidl au explicat că, astfel, nu se încalcă nicio măsură a autorităților. „Bună! Te asigurăm că respectăm legislația, iar conform HG 1090/2021 cu modificările ulterioare în vigoare, accesul în magazinele noastre nu este condiționat de prezentarea unui document. Mulțumim”, este anunțul transmis de Lidl celor care au întrebat, pe Facebook, dacă pot intra în magazin fără certificat verde.

Certificatul verde este necesar pentru accesul în centre comerciale, mall-uri, instituții publice, hoteluri și restaurante, începând cu data de 25 octombrie. Documentul atestă faptul că esti vaccinat anti-Covid sau ai trecut prin boală.

Lidl este un lanț de magazine de tip discount fondat în Germania, operat de concernul Lidl Stiftung & Co. KG cu sediul în orașul Neckarsulm. Lidl deține peste 10.000 de magazine la nivel internațional. Acestea se află situate în Germania, Franța, Austria, Belgia, precum și în alte țări din Europa de Vest, Europa Centrală, Europa de Nord și Europa de Est.

Magazinul Lidl a fost fondat în  de către familia Swarz, numele inițial fiind Schwarz Lebensmittel-Sortimentsgrosshandlung. În anii ’70 a fost construit primul magazin tip modern care se mai găsește și în ziua de astăzi.

În 1930, Josef Schwarz a devenit un partener al lui Lidl, creând angroul Südfrüchte Co. & Lidl, care la început comercializa doar fructe. Acum este un lanț de magazine de tip discount. În 1977 Josef Schwarz și Dieter Schwarz au creat Lidl & Schwarz, forma modernă a lanțului de magazine din prezent, care este acum răspândit în multe țări. Primul magazin tip discount Lidl a fost deschis în 1973, după modelul Aldi.