Greşeala majoră pe care o faci atunci când fierbi carnea de pui pentru supe sau ciorbe. Trucuri simple pentru frăgezirea cărnii

Hrănitoare, săţioasă şi foarte gustoasă, supa sau ciorba de pui nu ar trebui să ne lipsească de pe masă. Prepararea ei nu este treabă complicată, iar rezultatul final nu poate fi altfel decât delicios dacă pui în aplicare câteva trucuri.

22 iul. 2021, 07:30
Greşeala majoră pe care o faci atunci când fierbi carnea de pui pentru supe sau ciorbe. Trucuri simple pentru frăgezirea cărnii

Greşeala majoră pe care o faci când fierbi carnea de pui. Foarte important la ciorba sau supa de pui este modul de preparare a cărnii. Pentru a te asigura că se frăgezeşte cât trebuie, şi nu iese tare sau aţoasă, respectă câteva trucuri.

  1. Nu fierbe prea mult timp puiul. Fierberea pe o perioadă mai scurtă asigură limpezimea supei sau ciorbei.
  2. Dacă, însă, foloseşti pui de țară acesta trebuie gătit mai mult timp, la foc mic, ca să nu fie ațos.
  3. Indiferent că foloseşti pui de ţară sau cumpărat din supermarket, este important să fierbi carnea la foc mic. În acest fel, carnea se menţine fragedă şi se găteşte uniform, neexistând riscul de a rămâne vreo bucăţică nefiartă.
  4. Pune sare în apa în care fierbi carnea de pui. Rolul sării adăugate în apă este acela de împiedica împrăştierea spumei. Rămânând compactă, o vei putea aduna mai uşor. Ai grijă să îndepărtezi toată spuma formată la suprafața apei în care fierbi puiul, pentru că ea conține toxine.
  5. Folosește rădăcinoase precum țelină, rădăcină de pătrunjel, păstârnac și morcov şi legume precum ardei gras, ceapă, cartof, dovlecel, roșii sau vinete. Vor da o savoare deosebită preparatului.

Citeste si Alimentul la care nu trebuie să renunţi sub nicio formă dacă vrei să slăbeşti. Medic diabetolog: „E cea mai bună sursă de saţietate”

Greşeala majoră pe care o faci atunci când fierbi carnea de pui pentru supe sau ciorbe

În cele ce urmează, vom enumera o serie de lucruri pe care nu trebuie sub nicio formă să le faci atunci când găteşti supă sau ciorbă de pui. Multe dintre aceste greşeli sunt frecvente, scrie libertatea.ro

1. Nu folosi cubulețe de concentrat de supă pentru a da gust preparatului. Este adevărat că acestea adaugă un plus de savoare, dar vin la pachet cu multe substanțe nocive pentru organism, printre care conservanți artificiali.

2. Nu fierbe găluștele direct în supă deoarece ele se pot sfărâma, astfel fiind compromisă limpezimea supei.

3. Nu pune prea devreme tăiţeii în ciorbă. Ideal este să îi adaugi cu trei minute înainte de a închide focul şi, desigur, să fie tăiţei preparaţi în casă.

4. Nu folosi verdeţuri uscate, ci proaspete: leuştean, pătrunjel. Adaugă verdeaţa imediat ce ai oprit focul.

Citeste si Pericolul ascuns din roşii. Descoperirea îngrijorătoare a specialiştilor după ce alimentul a ajuns la analize. Românii trebuie să fie foarte atenţi!