Greșeala pe care gospodinele o fac în Postul Crăciunului. Iată cum se fierbe fasolea ca să nu te îmbolnăvești!

Postul Crăciunului pune în dificultate orice creștin care are un număr limitat de alimente pe care le poate consuma pe perioada celor 40 de zile.

30 nov. 2021, 09:28
Greșeala pe care gospodinele o fac în Postul Crăciunului. Iată cum se fierbe fasolea ca să nu te îmbolnăvești!

Greșeala pe care gospodinele o fac în Postul Crăciunului.  Lintea, fasolea, soia și fructele reprezintă alimentele de bază în această perioadă.

Greșeala pe care gospodinele o fac în Postul Crăciunului. Iată cum se fierbe fasolea ca să nu te îmbolnăvești!

Puțini știu însă că deși aceste alimente care abundă în minerale, oraganismul uman asimilează doar 50% din cantiatea de nutrienți. Există însă un truc ușor pentru a creşte absorbţia acestor minerale.

Astfel, gospodinele trebuie să știe că înainte de a pune fasolea la fier este important să o lăsăm la înmuiat peste noapte, în apă foarte caldă, 60 de grade Celsius, pentru a reduce conţinutul de acid fitic. Această schimbare simplă are un efect uriaş: creşterea absorbţiei mineralelor în proporţie de 50-100%.

Datele ultimelor studii au demonstrat faptul că, atunci când reducem acidul fitic din alimente, asimilăm mai multe minerale din acel aliment. Simpla fierbere nu este suficientă pentru reducerea acidului fitic. Din acest motiv este important ca fasolea să fie lăsată la înmuiat înainte, dacă vrem să beneficiem de toți nutrienții pe care îi conține acest aliment.

”Nu vă cer să atingeţi sau să menţineţi temperatura de 60 de grade, dar lăsaţi fasolea cât mai mult la înmuiat, minimum 18 ore. Veţi vedea că prin această metodă boabele uscate se vor găti mai repede, vor fi digerate şi veţi asimila mai bine nutrienţii”, recomandă dr. Rose.

„Când spui bogat în fibre, spui fasole și ciocolată. Primul produs la care ne gândim când vine vorba de fibre, sunt cerealele integrale. Pâine neagră, fulgi de ovăz, paste integrale sau biscuiți digestivi sunt alimente bogate în fibre. Dar e vorba de fibre insolubile, care sunt agresive și dure, ele pot irita tubul digestiv dacă sunt consumate în cantitate mare.

Care sunt produsele care au un raport optim fibre solubile/fibre insolubile? Fasolea se află pe primul loc într-un top al produselor bogate în fibre. Legumele boabe de tip fasole, mazăre linte, năut, soia trebuie incluse în dietă de minim 2 ori/ săptămână. Para e un fruct de sezon și ocupă poziția 3 în top, întrecând mărul la capitolul fibre.”, mai adaugă nutriționistul Mihaela Bilic.

Citește și: Alimentul banal care te scapă de kilogramele în plus. Orice gospodină îl folosește în bucătărie și are numeroase beneficii pentru organismul uman!