Alimentul banal care te ajută să trăieşti 100 de ani. Consumă două linguriţe în fiecare zi şi vei trăi mai mult

Puţine persoane ştiu ce efecte miraculoase are fasolea. Cercetătorii au descoperit că aceasta secretul longevităţii. Este sanatosă şi îţi aduce o mulţime de beneficii pentru sanatate.

24 nov. 2021, 11:23
Alimentul banal care te ajută să trăieşti 100 de ani. Consumă două linguriţe în fiecare zi şi vei trăi mai mult
Alimentul banal care te ajută să trăieşti 100 de ani. Consumă două linguriţe în fiecare zi şi vei trăi mai mult

Alimentul banal care te ajută să trăieşti 100 de ani. Este vorba despre fasole. Consumată periodic, se pare că aceasta te ajută să trăieşti mai mult.

Alimentul banal care te ajută să trăieşti 100 de ani

Potrivit unui studiu realizat în 2004, cercetătorii au descoperit că două linguriţe de fasole consumate într-o zi reduc riscul de deces cu opt la sută. La studiu au participat persoane de 70 de ani sau mai în vârstă, din trei culturi diferite din întreaga lume.

Citeşte şi Alimentele-vedetă în Postul Crăciunului. Te ajută să slăbeşti şi sunt pline de substanţe nutritive

Mai mult, Dan Buettner, colaborator al site-ului CNBC.com, spune că în urmă cu câțiva ani a călătorit în Okinawa, Japonia, în Nicoya, Costa Rica, în Ikaria, Grecia, în Loma Linda, California și Sardinia, Italia, toate acestea fiind zone în care locuiesc cele mai multe persoane în vârstă de 100 de ani, pentru a afla secretul longevităţii.

A stat de vorbă cu nutriţionişti din întreaga lume şi a aflat că în topul celor mai recomandate alimente pentru o viaţă longevivă se află: lintea, boabele de soia, mazărea, năutul şi fasolea.

Potrivit unui alt studiu, oamenii de ştiinţă spun că fasolea conţine carbohidrați, proteine și minerale, ci și suplimentează fibrele necesare microbomului nostru și accelerează sistemul imunitar. De altfel, locuitorii din zonele în care trăiesc cele mai multe persoane în vârstă de 100 de ani nu au probleme cu obezitatea, diabetul, bolile cardiovasculare, demența și cancerul, potrivit csid.ro.

Pe lângă faptul că fasolea este foarte sănătoasă, fasolea este şi ieftină. Poate fi cultivatî oriunde, de la zona ecuatorială, până în regiunile nordice. De asemenea, nu necesită congelarea și poate fi depozitată pentru o perioadă mai lungă de timp.

Iahnie de fasole, reţeta pe care trebuie să o încerci. Aşa îţi iese delicioasă

Aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

jumătate de kilogram de fasole

trei cepe medii

100 de mililitri de ultei

trei morcovi

o lingură boia de ardei dulce

o căpăţână de usturoi

câteva fire de tarhon tocat

o legătură de pătrunjel

200 ml bulion

două-trei foi de dafin

sare şi piper după gust

Iahnie de fasole Mod de preparare

După ce a fost lăsată o noapte întreagă la înmuiat, punem fasolea la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă timp de o aproximativ oră și jumătate.

Când fasolea este fiartă, pregătim prăjeala. Radem morcovii, tocăm ceapa, după care le călim puţin în ulei şi boia. Adăugăm bulionul, după care se mai lasă puţin şi se adaugă şi fasolea. Punem puţină apă fiartă şi lăsăm să mai fiarbă câteva minute.

Între timp, tocăm usturoiul, tarhonul şi pătrunjelul, după care le pune în oala cu fasole. Adăugăm şi foile de dafin, sare şi piper şi mai lăsăm să fiarbă la foc mic. După câteva minute, adăugăm deasupra pătrunjelul tocat mărunt.

Iarna, o putem servi cu murături.

Poftă bună!

Citeşte şi Nu fierbe niciodată aceste alimente. Greșeala pe care gospodinele o fac frecvent: Pot apărea probleme!