Greşeala pe care o fac frecvent femeile însărcinate. Pot apărea probleme grave în sarcină

Tot mai multe femei însărcinate evită să meargă la stomatolog în cele nouă luni de sarcină. Acest obicei este unul greşit, deoarece există o serie de afecţiuni dentare care pot să apară sau să se agraveze în timpul sarcinii.

29 sept. 2022, 10:58
Greşeala pe care o fac frecvent femeile însărcinate. Pot apărea probleme grave în sarcină
Greşeala pe care o fac frecvent femeile însărcinate. Pot apărea probleme grave în sarcină

Greşeala pe care o fac frecvent femeile însărcinate. Medicii atrag atenţia că, în timpul sarcinii, cabinetul stomatologic nu ar trebui ocolit de gravide.

Greşeala pe care o fac femeilor însărcinate. De ce nu trebuie ocolit cabinetul stomatologic

Citeşte şi Medicii de familie acuză Ministerul Sănătății de ”lipsă de interes pentru PNRR”. Ce i-a supărat pe doctori

Potrivit medicilor, există o serie de afecțiuni dentare ce pot apărea sau se pot agrava în sarcină. De exemplu, cariile apar cu o frecvență mai mare din cauza creșterii acidității mediului oral printr-un consum mai mare de alimente pe baza de zahăr. De asemenea, demineralizarea smalțului crește expunerea și riscul de apariție a cariilor.

Pentru a evita apariţia cariilor, stomatologii recomandă reducerea consumului de carbohidrați, periajul dentar de două ori pe zi cu o pastă de dinți fluorurată.

Pe lângă apariţia cariilor, gingivita este o altă afecţiune dentară care apare frecvent în sarcină. Aproximativ 60-70% dintre gravide se confruntă cu această problemă.

Gingivita reprezintă inflamația gingiei ce poate cauza durere și sângerare spontană sau la periajul dentar.

De asemenea, tumorile gingivale sunt frecvente în trimestrul doi de sarcină. Acestea sunt, de obicei, cauzate de excesul plăcii bacteriene.

Foarte important de ştiut este că o femeie însărcinată poate beneficia de anestezie la stomatolog. De asemenea, şi radiografiile dentare sunt permise în sarcină. Pentru ca bebeluşul tău să fie în siguranţă, vei purta un echipament de protecție în zona abdomenului și a tiroidei în timpul examinării, potrivit ziare.com. 

Citeşte şi Medicamentele expirate şi cele neutilizate sunt considerate deşeuri periculoase. Ce trebuie să facă românii cu ele