Greşeala pe care o fac gospodinele atunci când gătesc ciorbă. Când se pune sarea, secretul unui gust delicios

După ce carnea a început să fiarbă și se formează acea spumă la suprafață, pe care o îndepărtezi, poți adăuga un praf de sare în apă. În acest fel, ingredientele din ciorbă vor elibera aroma mai repede. Trebuie menționat însă că sarea încetinește procesul termic, iar preparatul va fierbe puțin mai greu.

31 mart. 2023, 18:04
Greşeala pe care o fac gospodinele atunci când gătesc ciorbă. Când se pune sarea, secretul unui gust delicios

Greşeala pe care o fac gospodinele atunci când gătesc ciorbă. Pentru a prepara o ciorbă delicioasă, fie că este vorba despre ciorbă de perişoare, cu găluşte, de pui sau de burtă, gospodinele trebuie să ţină cont de anumite lucruri atunci când gătesc acest fel de mâncare.

”Sarea în bucate” reprezintă pentru cei mai mulți dintre noi o încântare a papilelor gustative. Să învățăm cum să punem corect sare în mâncare pe măsură ce o pregătim este probabil una dintre cele mai importante abilități privind gătitul pe care le putem dezvolta.

Greşeala pe care o fac gospodinele atunci când gătesc ciorbă

De exemplu, atunci când vreţi să faceţi o ciorbă de pasăre de curte, adăugaţi neapărat bulion pentru a da culoare şi un plus de savoare mâncării. Pe lângă aromă, bulionul va fi plin nutrienți precum calciu și magneziu.

Un alt lucru pe care gospodinele trebuie să-l facă neapărat atunci când gătesc ciorbă este să înlăture spuma obţinută în timpul fierberii legumelor şi a cărnii. În caz contrar, la final supa va fi amară.

Puţine gospodine ştiu când se adaugă, de fapt, sare în mancare. Ei bine, nu adăugaţi niciodată sare în timp ce gătiţi ciorba. Sarea se adaugă aproape la final, după bulion.

Astfel, vei fi sigură că sarea nu se „dizolvă” în timpul gătirii. Pe de altă parte, faceţi totul cu măsură şi nu puneți prea multă sare. Dacă totuşi. din greşeală, aţi scăpat prea multă sare în ciorbă, folosiţi un cartof pentru a drege gustul.

Bucăţile mici de cartof vor absorbi sarea în exces pe măsură ce se gătește.

Citeşte şi Ingredientul pe care nu trebuie să îl pui niciodată lângă sarmale. Le va strica tot gustul

Cum prepari ciorba de pui. Reţetă pe care trebuie să o încerci

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

Un pui mare taiat in bucati
Două linguri ulei de masline
Trei legături de pastarnac
O jumatate de telina
Patru morcovi
Două cepe mari
Patru catei de usturoi
Două legaturi de patrunjel
Sare după gust
Bors după gust

Citeşte si Greşeala majoră pe care o facem când punem varză murată. Ce trebuie să pui neapărat în butoi, sarmalele vor ieşi delicioase

Mod de preparare Ciorbă de pui

În primul rând trebuie să dezosezi puiul şi să-l tai în bucăţi mici, după care trebuie pus la fiert.  După ce puiul dă în fiert, fii atentă să înlături spuma cu o paletă.

In acest timp, pe un alt ochi al aragazului, pune legumele la inabusit. Adauga intr-o tigaie incapatoare uleiul de masline, apoi ceapa, pastarnacul, telina, morcovii, usturoiul – toate taiate marunt. Adauga piperul si sarea si lasa-le sa se inabuse la foc mediu, timp de 15 minute.

Dupa scurgerea celor 15 minute, adauga legumele din tigaie peste supa de pui şi adaugă borşul, după care mai lasă la fiert timp de câteva minute. La final, adăugaţi verdeaţa.

Poftă bună!

Când se pune sarea pe carnea pentru friptură

Carnea poate fi asezonată cu sare cu o zi înainte de gătire. Cu cât carnea va sta mai mult timp în contact direct cu sarea, cu atât ea va avea timp să pătrundă în textura sa. Așadar, dacă adăugăm sare la final, la o friptură, la carne, va fi extrem de sărată și s-ar putea să nu ne placă. Dacă adăugăm sare la începutul gătirii atingem perfecțiunea dorită.